Laatta upposi suomalaisveskarien taakse monta kertaa, mutta joukkueille makeat voitot NHL:ssä

Pekka Rinne työn touhussa.

Jääkiekon NHL:ssä suomalaisvahdit olivat iskussa, kun sekä Bostonin Tuukka Rask että Nashvillen Pekka Rinne torjuivat joukkueensa voittoon pudotuspelikierroksen toisessa osaottelussa.

DEMOKRAATTI/STT

Raskin Boston voitti Toronton 7–3 ja johtaa ottelusarjaa nyt 2–0. Rask torjui ottelussa 30 kertaa. Runkosarjan voittanut Rinteen Nashville puolestaan kaatoi Coloradon 5–4 ja johtaa sarjaa nyt myös 2–0. Rinne pysäytti kiekon 26 kertaa.

Coloradon Mikko Rantanen poistui ottelun ensimmäisessä erässä hetkeksi pukukoppiin saadessaan osumaa taklaustilanteessa. Rantanen kuitenkin palasi vaihtopenkille vielä saman erän aikana ja pelasi ottelun loppuun. Suomalaishyökkääjä pääsi myös yrittämään maalia, mutta Rinne torjui yrityksen.

Myös Tampa Bay venytti ottelusarjajohdon 2–0:aan, kun se kaatoi Sami Vatasen New Jerseyn 5–3. Vatanen teki ottelussa 2–5-kavennusmaalin toisen erän viimeisellä minuutilla. Ennen tätä Vatanen oli epäonnekseen upottanut kiekon omaan maaliin Keith Kinkaidin ohi. Tampa Bayn Nikita Kutsheroville kirjattu vahinkomaali jäi voitto-osumaksi.