Demokraatin lukijaristeily 2018
Demokraatti Vappu 2018

Leijonien kentälliset uusiksi – päävalmentaja Marjamäellä univelkaa: ”Toiset ovat nukkuneet, toiset eivät”

Kuva: Lehtikuva / Jussi Nukari

Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki antoi ymmärtää, ettei ollut nukkunut keskiviikon vastaisena yönä kovinkaan paljon.

Takana oli tiistain nihkeä iltaottelu Etelä-Koreaa vastaan, ja keskiviikkona koittaa puolivälierä Kanadaa vastaan.

– Toiset ovat nukkuneet ja toiset eivät. Mutta ei tässä tarvitsekaan nukkua, Marjamäki totesi.

– Ajatukset ovat sellaiset, että voittavaksi joukkueeksi kun kasvetaan, niin tarvitaan erilaisia kokemuksia. Ainut negatiivinen lopputulos on saatu Ruotsi-pelistä. Etelä-Koreaa vastaan oli hetkensä, joissa meitä koeteltiin. Kasvoimme kuitenkin niistä, Marjamäki jatkoi.

Marjamäki uskoo, ettei Leijonat tarvitse mitään herättelyä Kanada-peliin. Lataus kumpuaa kovaksi tiedetystä vastustajasta.

– Pelataan olympialaisten puolivälieriä Kanadaa vastaan. Vastus on sellainen, että jalka pysyy varmasti kaasulla koko ajan, päävalmentaja sanoi.

Marjamäki totesi olevansa varma, että Suomi pelaa keskiviikkona parhaan pelinsä tähän mennessä Etelä-Korean olympialaisissa.

– Tunne ja henki joukkueessa ovat nyt sellaisia, hän perusteli.

Kokoonpanoihin muutoksia.

Leijonien kokoonpanoon tuli useita muutoksia Kanada-peliin. Eräänlaiseksi telaketjuosastoksi on koottu hyökkäysketju, jossa pelaavat isokokoiset Oskar Osala, Jani Lajunen ja Marko Anttila.

Petri Kontiolan laitahyökkääjiksi ilmoitettiin Eeli Tolvanen ja Julius Junttila. Jukka Peltola oli ilmoitettu ylimääräiseksi hyökkääjäksi.

Maalivahtina jatkaa odotetusti Mikko Koskinen. Puolustaja Tommi Kivistö ja hyökkääjä Teemu Hartikainen ovat kokoonpanon ulkopuolella.

Kokoonpanoja ei ollut vielä julkaistu siinä vaiheessa, kun Marjamäkeä haastateltiin tätä juttua varten. Hän ei halunnut kommentoida kokoonpanoratkaisuja ennen niiden virallista julkistamista.

Naisleijonat pelaavat pronssista.

Suomen mitalisaldo voi kasvaa jo aamulla, kun Naisleijonat kohtaa jääkiekon pronssiottelussa kilpailuluvan saaneiden venäläisten OAR-joukkueen. Ottelu alkaa kello 9.40.

Maastohiihdossa ovat vuorossa pariviestit vapaalla hiihtotavalla.

 

Krista Pärmäkoski sivakoi voittoon Falunissa

Kuva: Lehtikuva / Markku Ulander
Krista Pärmäkoski voitti maastohiihdon maailmancupin.

Krista Pärmäkoski on voittanut maastohiihdon naisten maailmancupin kymmenen kilometrin kisan Falunissa. Pärmäkoski kukisti perinteisellä hiihdetyn yhteislähtökisan loppukirissä Norjan Marit Björgenin.

Kärkikaksikon välinen ero oli maalissa ainoastaan 0,2 sekuntia. Kolmanneksi hiihti Norjan Ingvild Flugstad Östberg. Suomalaisista toiseksi parhaiten sijoittui Kerttu Niskanen, joka oli kymmenes.

Maailmancup päättyy sunnuntaina takaa-ajokisaan.

Muokattu: Juttua on täydennetty kauttaaltaan.

Ilkka Tuomistolle pronssia! – ”Kymmenen metriä ennen maalia tuntui itsestäni, että olen perässä”

Kuva: Lehtikuva
Ilkka Tuomisto sijoittui kolmanneksi maastohiihdossa pystyhiihtäjien sprinttikilpailussa PyeonChangin talviparalympialaisissa.

Suomen Ilkka Tuomisto sijoittui kolmanneksi Pyeongchangin paralympialaisten maastohiihdon pystyluokkien 1,5 kilometrin sprinttikisassa. Tuomisto jakoi kolmannen sijan Kanadan Mark Arendzin kanssa.

Tuomisto ja Arendz jäivät 1,1 sekuntia kisan voittaneesta Kazakstanin Aleksandr Koljadinista. Toiseksi lopun kiritaistelussa selvisi Japanin Yoshihiro Nitta. 

– Kymmenen metriä ennen maalia tuntui itsestäni, että olen perässä. Yritin saada hyvän kurotuksen, Tuomisto kertasi Yleisradiolle.

– Oli kaikin puolin hyvä päivä tänään. Pystyin säästelemään karsinnassa ja semifinaalissa. Oli vahva olo, mutta ei se ihan riittänyt. Tulin loppusuoralle ensimmäisenä, mutta lopulta tuli jaettu kolmas sija. Mitali on aina hieno saavutus, ja se on se, mitä täältä lähdettiin hakemaan, Tuomisto jatkoi.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

Trilleri! Ovetshkin karisti Laineen rinnaltaan ja saavutti merkkipaalun urallaan

Kuva: Lehtikuva

Venäläiskiekkoilija Aleksandr Ovetshkin on tehnyt NHL-uransa 600. maalin Winnipeg Jetsiä vastaan pelatussa ottelussa.

Washington Capitalsissa pelaava Ovetshkin teki 600. NHL-maalinsa ottelun toisessa erässä vieden samalla joukkueensa 2–1-johtoon Patrik Laineen Winnipegistä. Myös Washingtonin ottelun ensimmäinen maali oli venäläiskiekkoilijan laukoma.

Myös Laine kasvatti ottelussa maalisaldoaan ottelun kolmannessa erässä kirien Winnipegin tasoihin vastustajansa kanssa. Washington vei kuitenkin jatkoajan myötä voiton maalein 3–2.

Washingtonin mukaan Ovetshkin on neljäs NHL-pelaaja, joka on tehnyt 600. maalia alle 1 000 ottelussa.

Laine ja Ovetshkin jakoivat ennen ottelun alkua maalipörssin kärkipaikan. Kumpikin oli ennen ottelun alkua tehnyt 40 maalia tällä kaudella.

Keskustelua aiheesta

Ase kentällä – Kreikan varapääministeri kielsi pääsarjajalkapalloilun kokonaan

Kuva: LEHTIKUVA / AFP PHOTO Stringer
Ivan Savvidiksen (keskellä) tulo revolverin kanssa kentälle on johtanut koko Kreikan pääsarjan keskeyttämiseen.

Kreikan jalkapalloliigan ottelu PAOK Thessalonikin ja AEK Ateenan välillä keskeytyi sunnuntaina kaoottisissa tunnelmissa, kun kotijoukkue PAOKin puheenjohtaja ja omistaja Ivan Savvidis marssi kentälle ase vyöllään.

Kreikkalais-venäläinen Savvidis on Venäjän duuman entinen jäsen, ja hänen väitetään kuuluvan presidentti Vladimir Putinin lähipiiriin.

Kaaos alkoi, kun PAOKin Fernando Varela teki maalin 90. minuutilla, mutta erotuomari Giorgis Kominos hylkäsi sen paitsiona. Savvidis marssi kentälle keskustelemaan erotuomarin kanssa vyöhön kiinnitetty asekotelo ja pistoolin kahva näkyvillä.

Kominos muutti tuomiotaan ja hyväksyi PAOKin maalin, joka teki tilanteeksi 1–0. AEK:n pelaajat lähtivät turvallisuuteensa vedoten kentältä.

Varaurheiluministeri Yiorgos Vassiliadis ilmoitti maanantaina, että maan pääsarja keskeytetään, kunnes ongelmat on ratkaistu. Kreikan jalkapallo on kärsinyt muun muassa huliganismista.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

Tässä arvontatulokset – näin etenee jalkapallon miesten Suomen Cup

Kuva: LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
d

Miesten Suomen Cupin puolivälieräkarsinnan, puolivälierien ja välierien arvonnat on suoritettu. Arvontatulos on seuraava:

Puolivälieräkarsinnoissa (14.–18.3.) vastakkain pelaavat:

EIF–AC Oulu

HJK–VPS

FC Haka–FC Lahti

Puolivälierissä jatketaan seuraavasti (29.3.):

EIF/AC Oulu–FC Haka

FC Lahti, SJK–FC Honka

FC Inter–Ilves

HJK/VPS–KuPS

Välierät pelataan 2.4.

Keskustelua aiheesta