Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Talous

Lumo Energian sähköntoimitus asiakkaille päättyy – Energiavirasto: Etsi viipymättä uusi sähkönmyyjä

Toimintansa lopettavan Lumo Energian sähköntoimitus asiakkaille on päättymässä syyskuun alussa. Energiavirasto ohjeistaa keskeytysilmoituksen saaneita asiakkaita tekemään uuden sähkösopimuksen valitsemansa sähkönmyyjän kanssa viipymättä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Jos asiakas ei tee uutta sähkösopimusta, sähköntoimitus lähtökohtaisesti päättyy kolmen viikon kuluttua verkkoyhtiön ilmoituksesta, Energiaviraston tiedotteessa todetaan.

Lumo Energia kertoi heinäkuun lopulla lopettavansa, koska sähkömarkkinalla ei tällä hetkellä ole mitään ennustettavuutta tai näkyvyyttä.

Energiaviraston mukaan verkkoyhtiöllä on velvollisuus ilmoittaa asiakkaalle etukäteen sähkönjakelun keskeyttämisen päivämäärästä ja syystä. Sen tulee myös huolehtia sähköntoimituksesta vähintään kolmen viikon ajan ilmoituksen lähettämisestä.

Osa Lumo Energian asiakkaista siirretään uudelle myyjälle automaattisesti. Keskeytysilmoituksen Lumo Energialta tai verkkoyhtiöltä saaneiden asiakkaiden on etsittävä uusi sähkönmyyjä itse.

Energiaviraston mukaan uuden sähkösopimuksen pitää olla voimassa ennen kuin verkkoyhtiön ilmoituksen lähetyspäivästä on kulunut kolme viikkoa, jotta kotitalouden sähköntoimitus ei keskeydy.

Määräaika lasketaan ilmoituksen lähettämispäivästä. Uudelle myyjälle täytyy varata sähköntoimituksen käynnistämiseen vähintään 14 päivän aika, ja jotkut myyjät saattavat vaatia pidemmänkin ajan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE