Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Talous

Luotijunalla matkaisi Helsingistä Moskovaan kuudessa tunnissa – Venäjällä vireillä oleva hanke kiinnostaa Suomea

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) keskusteli asiasta vieraillessaan äskettäin Moskovassa.

Suomi on kiinnostunut Venäjällä vireillä olevasta luotijunahankkeesta, joka on määrä rakentaa nopeuttamaan Pietarin ja Moskovan välistä raideliikennettä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) keskusteli asiasta vieraillessaan äskettäin Moskovassa.

Skinnari kertoi venäläiselle RBK-lehdelle, että Suomi on kiinnostunut yhteyden jatkamisesta Helsinkiin.

Venäjä aikoo rakentaa uuden raideyhteyden suurkaupunkiensa väliin, koska nykyinen Sapsan-luotijunayhteys joutuu jakamaan ruuhkaisen raiteen muun liikenteen kanssa. Tarkoitus on, että uusi raideyhteys saataisiin valmiiksi jo vuonna 2026.

Moscow Times -lehden mukaan luotijunayhteys Moskovan ja Helsingin välillä voisi taittaa matkan kuudessa tunnissa. Nykyisin Tolstoi-junan matka kestää kuusitoista tuntia.

VR:n viestintäjohtaja Tatu Tuominen kertoo, että VR ja Venäjän rautatieyhtiö keskustelivat luotijunahankkeesta viimeksi marraskuussa. Asia on vielä alkuvaiheessa.

– On sovittu, että asiaa aletaan suunnitella. Tämä on erittäin kiinnostava hanke ja me suhtaudumme siihen positiivisesti, Tuominen sanoi STT:lle.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Politiikka
1.4.2020
”Loimaan kassalta” hätähuuto – Nyt tulee suora vastaus: ”Saattaa olla, että tässä yhteydessä puhkeaa vähän suurempikin kupla”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE