Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Mäkynen ei vakuutu kokoomuksen vaihtoehdosta: ”Lyhytkatseista näpertelyä” – kuittasi myös välittömästi puheet työperäisen maahanmuuton järjestämisestä

Jukka-Pekka Flander
SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkynen.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo haukkui tänään Yle TV1:n Ykkösaamun haastattelussa työperäisen maahanmuuton byrokratian.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Suomeen on yksinkertaisesti mahdoton päästä tai ainakaan nopeasti, Orpo sanoi.

– Kansainvälinen rekrytointi tai työperäinen maahanmuutto ei ole kenenkään selkeällä vastuulla vaan useampi eri ministeriö hoitaa sitä vähän niin kuin kakkoshommana, hän jatkoi.

– Haluaisimme kerätä nämä kaikki yhteen yhden toimijan vastuulle, koska tämä on niin kriittinen kysymys Suomelle.

Orpon mukaan työ- ja elinkeinoministeriö voisi olla luonteva paikka.

– Pääasia on se, että saataisiin yksiin käsiin, Orpo sanoi.

SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen huomautti välittömästi Orpoa Twitterissä.

– Tiedoksi Petteri Orpo, työperäisen maahanmuuton asiat keskitetään työ- ja elinkeinoministeriön alle. Hyvä, että tuette tätä, hän kirjoitti.

Mäkynen otti myös muihin Orpon Ykkösaamun sanomisiin kantaa.

Hän totesi, että Orpo väittää ansiosidonnaisen heikennyksillä, erityisesti porrastamisella olevan ”kiistaton” näyttö työllisyyden tukemisesta.

– Näyttö työllisyydestä on nimenomaan ristiriitaista, mistä syystä tutkijaryhmä jätti porrastamisen suositustensa ulkopuolelle, Mäkynen sanoo.

– Kokoomuksen eväät työllisyyden ja kasvun tukemiseksi sekä talouden tasapainottamiseksi ovat todella ohuet. Toimittajan 5 kysymystä ja 1 konkreettinen keino – työttömiltä leikkaaminen. Kokoomuksen vaihtoehto on lyhytkatseista näpertelyä – ei sanaakaan osaamisesta tai tki:sta, Mäkynen jatkaa.

Orpo puolusti myös EU:n taloussääntöjä ohjelmassa. EU:n vakaus- ja kasvusopimus määrittelee rajat muun muassa EU-maiden julkisen talouden alijäämille ja velalle. Niiden uudistamisesta on puhuttu, koska koronan vuoksi monet valtiot ovat joutuneet ottamaan paljon velkaa.

– Säännöt, joita ei noudatettu ennen koronaa ja joista luovuttiin kriisin aikana, koska ne syvensivät ja pitkittivät finanssikriisiä. Uudistus tulee, jotta sääntöjä noudatetaan ja Eurooppa saa investoinnit liikkeelle, Mäkynen kirjoittaa Twitterissä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE