Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Kotimaa

Mannerheimintielle tulossa 10 päivän mielenosoitus – poliisi pyrkii ensi sijassa neuvottelemaan paikasta

LEHTIKUVA / TEEMU SALONEN
Kuva Elokapinan kesäkuisesta mielenosoituksesta Mannerheimintieltä Helsingissä.

Elokapina on ilmoittanut järjestävänsä Helsingissä Mannerheimintiellä 10 päivää kestävän mielenosoituksen, jota se kutsuu Syyskapinaksi. Mielenosoituksen on määrä alkaa 29. syyskuuta ja päättyä 8. lokakuuta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Poliisin mukaan mielenosoitus aiheuttaisi merkittävää ja pitkäaikaista liikennehaittaa toteutuessaan ilmoitetun kaltaisena. Poliisi kertoo neuvotelleensa mielenosoittajien kanssa ja kehottaneensa näitä vaihtamaan mielenosoituspaikaksi Kansalaistorin. Poliisin mukaan mielenosoittajat eivät ole kuitenkaan suostuneet yhteistyöhön.

– Me ollaan heille kerrottu meidän paikkaehdotus, ja he eivät ole siihen suostuneet, sanoo STT:lle ylikomisario Heikki Porola.

Porola toteaa, että Mannerheimintiellä Elokapinan mielenosoitusta ei voi missään tapauksessa järjestää.

– Ei me voida ketään kehottaa lakia rikkomaan, se ei ole sellainen paikka, missä tämäntyyppinen mielenosoitus onnistuu.

Porola ei kuitenkaan avaa sitä, mitä poliisi aikoo tehdä, jos Elokapinan mielenosoittajat menevät ilmoituksensa mukaisesti Mannerheimintielle.

– On hankala spekuloida asioilla, kun ei tiedetä mitä tapahtuu, milloin tapahtuu ja minkälaisia joukkoja on kenelläkin.

Poliisin aiemmin lähettämässä tiedotteessa Porola totesi, että poliisi voi keskeyttää tai päättää mielenosoituksen, jos se toteutuu olennaisesti lain vastaisena, vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta tai estää liikennettä. Tiedotteen mukaan poliisi pyrkii kuitenkin ensisijaisesti neuvottelemaan mielenosoituksen järjestäjän kanssa tilanteen ratkaisemiseksi.

Elokapina vaatii Syyskapinalla hallitusta julistamaan Suomeen ilmasto- ja ympäristöhätätilan.

– Hallituksen on otettava ilmastokriisi vakavasti ja ryhdyttävä tarvittaviin toimenpiteisiin, Elokapina kirjoittaa Syyskapinan lehdistötiedotteessa.

Elokapina osoitti mieltä Helsingissä viimeksi syyskuun 2. päivä, jolloin se katkaisi liikenteen Valtioneuvoston linnan edessä Snellmanninkadulla. Poliisi otti tuolloin kiinni 17 mielenosoittajaa, jotka eivät suostuneet poistumaan poliisin käskystä ajoradalta. Kiinni otetuille kirjoitettiin sakot niskoittelusta poliisia vastaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE