Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Marjatta Väänänen on kuollut – keskustavaikuttaja istui kolmessa eri hallituksessa

Lehtikuva
Marjatta Väänänen vuonna 2007.

Pitkäaikainen keskustavaikuttaja, ministeri Marjatta Väänänen on kuollut 97-vuotiaana, kertovat hänen omaisensa STT:lle. Hän menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen perjantaina Helsingissä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Väänänen istui kolmessa eri hallituksessa. Hän toimi sekä kulttuuri-, opetus- että sosiaaliministerinä 1970- ja 80-luvuilla. Keskustan puoluehallitukseen hän kuului vuosina 1969–86, ja puolueen varapuheenjohtajana hän toimi 1971–86.

Väänänen johti Keskustanaisten hallitusta useita vuosia sekä vaikutti Helsingin kaupunginvaltuustossa. Hän toimi pitkään myös Naisjärjestöjen keskusliiton johtajistossa sekä Väestöliiton hallituksessa. Niissä hän pyrki edistämään naisten yhteiskunnallista osallistumista.

Ennen poliittista uraa ja sen rinnalla Väänänen vaikutti toimittajana muun muassa Kotiliedessä ja Valion viestintäjohtajana. Yleisradion hallintoelimissä hän toimi yhteensä melkein 30 vuotta ja Maaseudun Tulevaisuuden kolumnistina 90-vuotiaaksi asti, hänen omaisensa kertovat.

Koulutukseltaan Jyväskylässä syntynyt Väänänen oli filosofian maisteri. Hänelle myönnettiin ensimmäisenä naisena ministerin arvonimi vuonna 1994, valtioneuvoston verkkosivuilla kerrotaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE