Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Marttinen: Mahdollinen päätös Ylen rahoituksesta siirtyy huomiseen

LEHTIKUVA / RONI REKOMAA
Parlamentaarisen Yle-työryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen (kok.).

Mahdollinen päätös Ylen tulevasta rahoituksesta siirtyy huomiseen. Osalla eduskuntaryhmistä on asian käsittely kesken, kertoo parlamentaarisen Yle-työryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen (kok.) STT:lle.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Hän sanoo odottavansa lopuilta ryhmiltä vastauksia torstain aikana. Varmaa ei ole, hyväksyvätkö kaikki ryhmät työryhmän kompromissiesityksen.

Marttisen mukaan kokoomuksen eduskuntaryhmä on hyväksynyt ratkaisun.

Alun perin eduskuntaryhmien oli määrä kertoa tänään kantansa Yleisradion rahoitusta koskevaan työryhmän esitykseen. Marttisen mukaan kompromissin rakentaminen työryhmässä on ollut eri vaiheissa hyvin haastavaa ja vaatinut kaikilta puolueilta paljon joustoa ja vastaantuloa.

-  Tämä lienee haurain kompromissi, mitä olen urani aikana rakentanut, Marttinen kuvailee.

Hänen mukaansa se kertoo siitä, että puolueiden näkemykset Yleisradion roolista ja rahoituksesta poikkeavat hyvin merkittävästi toisistaan.

-  Nähdäkseni pääsimme työryhmässä eilen erittäin hyvin asiassa eteenpäin. Siksi totesimme, että työryhmän työ päättyy ja viimeinen luonnosteltu mietintö on siirtynyt ryhmien käsittelyyn. Nyt sitten odotan ryhmien vastauksia.

Lisää aiheesta

Hallitus perusti parlamentaarisen työryhmän hallitusohjelmansa mukaisesti viime vuoden lokakuussa. Työryhmään kuuluu edustajia kaikista eduskuntapuolueista.

AINAKIN oppositiopuolue vasemmistoliitto kertoo tekevänsä vasta huomenna päätöksen kannastaan. Asiasta kertoi STT:lle vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo.

Ryhmä piti tänään aamupäivällä etäkokouksen, jossa se keskusteli Yle-mietinnöstä. Saramon mukaan päätöksen lykkääntymiseen vaikutti muun muassa se, että jotkut puolueen kansanedustajista ovat olleet Brysselissä kokouksissa.

Lisäksi Saramo sanoi, että taustalla on myös perussuomalaisten viivytys asian käsittelyssä.

-  Nyt sitten kun joudutaan tällä lailla yllättäen tekemään, niin ei ollut varauduttu, että oltaisiin koolla Helsingissä.

Saramo kertoi, että vasemmistoliiton edustajat suhtautuvat Yleä koskevaan kompromissiesitykseen hyvin kriittisesti.

-  Sekä tähän esityksen sisältöön ja toki myös siihen tapaan, miten se luodaan. Tämä on kokonaisuus.

Yle-työryhmään kuuluvan Saramon mukaan tärkeintä on, että Yle ei joudu kohtuuttomaan tilanteeseen. Hän myös sanoo, että audiovisuaalisen alan yksityiset tuotantoyritykset olisivat “aivan pulassa” ilman Yleä.

-  Jos Yle joutuu pulaan, se on vielä paljon Yleä isompi ongelma. Se on meidän koko av-tuotannon ongelma.

YLE-TYÖRYHMÄN SDP:läinen jäsen Maria Guzenina kertoo STT:lle, ettei SDP:n eduskuntaryhmä ole vielä päättänyt, milloin se ratkaisee kantansa kompromissiesitykseen.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on päättänyt kantansa eilen. Ryhmän kantaa ei toistaiseksi kerrota julkisuuteen.

Vihreät on keskustellut esityksestä eilen ryhmässä ja jatkaa käsittelyä etänä.

Työryhmä arvioi Ylen rahoitusta ja suhdetta kaupalliseen mediaan sekä Yle-lain muutostarpeita. Lisäksi työryhmän tarkoituksena on rajata tarkemmin Ylen tehtäviä.

Työryhmän toimikauden oli määrä päättyä kesäkuun loppuun, mutta sillä on ollut vaikeuksia päästä yhteiseen näkemykseen esimerkiksi leikkausten suuruudesta.

Vakiintuneen tavan mukaan Ylen tehtäviä, rahoitusta ja valvontaa koskevia muutoksia on valmisteltu kaikkien eduskuntaryhmien kesken.

Päätöksen siirtymisestä torstaille kertoi aiemmin Helsingin Sanomat.

Uutista täydennetty kauttaaltaan klo 14.00.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE