Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Matkustajakoneen alasampumisessa kuolleiden uhrien kotimaat etsivät yhteistä linjaa – ulkoministerit tapaavat Lontoossa

Lehtikuva

Iranissa matkustajakoneen alasampumisessa kuolleiden uhrien kotimaat etsivät yhteistä linjaa, miten vaikuttaa tutkintaan ja tukea uhrien omaisia.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kanadan, Ukrainan, Ruotsin, Afganistanin ja Britannian ulkoministerien on määrä tavata tänään Lontoossa ja pohtia toimintatapoja. Muun muassa Kanada on vaatinut, että alasampuminen on tutkittava pohjamutia myöten ja että sen on saatava Iranilta kaikki tieto tutkinnasta.

– Kanada ei hyväksy sellaista tilannetta, jossa meillä on tunne, ettemme saa sitä tietoa, jota haluamme, Kanadan liikenneministeri Marc Garneau ilmoitti kokouksen alla.

Ministerin mukaan Iran on osoittanut, että sillä on halua yhteistyöhön. Niinpä kahden kanadalaisen tutkijan on tarkoitus päästä tutkimaan koneen hylkyä. Kanada haluaa kuitenkin, että Kanadan osallisuus tutkintaan vahvistetaan virallisesti.

Myös Ruotsin ulkoministeri Ann Linde kertoi, että tarkoitus on esittää Iranille vaatimuksia tutkimusten suhteen. Samoin ministerien on määrä keskustella uhrien tunnistamisesta. Ruotsin kannalta on erittäin tärkeää myös omaisten tukeminen, Linde sanoi.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau on aiemmin ilmoittanut, että Kanada aikoo vaatia Iranilta korvauksia kanadalaisten uhrien omaisille.
Iran ampui viime viikolla alas ukrainalaisen matkustajakoneen lähellä Teherania. Iranin mukaan kyse oli vahingosta.

Kaikki koneessa olleet 176 ihmistä kuolivat. Joukossa oli 57 Kanadan kansalaista ja 17 ihmistä, joilla oli Ruotsin kansalaisuus tai he asuivat maassa.

Uutista täydennetty 16.1. kello 10.34.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
24.9.2020
Hallitus neuvottelee rajoitustoimista ensi tiistaina – Pekonen toivoo alueilta ripeitä toimia‚ Saarikko pitäisi yökerhojen aukiolojen tarkastelua vastuullisena
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE