Politiikka

Mauri Pekkariselta kova syyte Simon Elolle: ”Sinä valehtelet!” – Elo pyysi Pekkarisen jonon jatkoksi

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Keskustan Mauri Pekkarinen (kuvassa) piti sinisten Simon Elon viimeviikkoista esiintymistä A-studiossa härskinä.
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Keskustan Mauri Pekkarinen (kuvassa) piti sinisten Simon Elon viimeviikkoista esiintymistä A-studiossa härskinä.
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Keskustan Mauri Pekkarinen (kuvassa) piti sinisten Simon Elon viimeviikkoista esiintymistä A-studiossa härskinä.

Keskustan kansanedustaja, eduskunnan varapuhemies Mauri Pekkarinen katsoi viime viikolla Ylen A-studiota, jossa esiintyi hallituskumppanin Sinisen tulevaisuuden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo.

Elo kommentoi A-studiossa Pekkarisen edesottamuksia tavalla, joka sai kansanedustajan lähettämään poikkeuksellisen ärhäkän tviitin.

– #a-studio: Härskiä Elo! Missä olen sanonut vastustavani kaupungistumista! Sinä valehtelet!, Pekkarinen päivitti.

Pekkarinen pysyy yhä tviittinsä takana. Hän kuitenkin korostaa tänään Demokraatille, että sanottu on voimassa eduskuntatalon ulkopuolella. Eduskuntatalossa tai edes sen käytävillä hän ei tviitin ilmaisua käyttäisi.

Tällä hän tarkoittaa luonnollisesti sitä, että parlamentaariseen puhetapaan ei kuulu toisen edustajan syyttäminen valehtelusta.

Pekkarinen piti hiljattain Joutsassa puheen, jolla hänen tulkittiin vastustavan kaupungistumista. Sittemmin hän on kiistänyt Helsingin Sanomille, että haluaisi estää kaupungistumista.

– Minä en edes maininnut puheessani kaupungistumista. Minä kuvasin kehitystä, mitä markkinavoimien takia tapahtuu eli alueellista keskittymistä. En minä kaupungistumista ole estämässä jollakin verolla tai muulla sanktiolla. Sellaisiakin on ollut, Pekkarinen sanoi elokuussa Helsingin Sanomille ja totesi itsekin olevansa suurehkon maakuntakaupungin kansanedustaja.

Pekkarinen kertoi haluavansa keskittymiskehityksen tasapainottamiseksi maakuntiin rahaa ja myös maakuntien elinkeinoelämälle enemmän huomiota budjetissa.

”Aika vaikea niin sanotusti breikata kaupungeissa.”

Simon Elo toteaa, ettei asiaa ole käyty Pekkarisen kanssa läpi.

– Emme ole erityisesti keskustelleet. Jos Mauri haluaa tulla juttusille, niin siitä vaan. Voi mennä jonon jatkoksi niiden kanssa, jotka ovat minulle kiukkuisia, Elo heittää.

Hän sanoo toivovansa, ettei Pekkarinen vastusta kaupungistumista.

– Mutta sanotaanko, että sellainen vahva kuva ainakin ihmisillä, minä mukaan lukien, syntyi hänen lausunnoistaan, että hän suoranaisesti vastustaisi, mutta toivottavasti ei vastusta.

Simon Elo muistuttaa, että keskustapuolueella on ollut ”aika vaikea niin sanotusti breikata kaupungeissa”.

Elo näpäyttää sanomalla, että Sinisellä tulevaisuudella on Helsingissä yhtä paljon valtuutettuja kuin keskustapuolueella jo nyt ja Espoossa enemmän.

– Että kyllä me voimme kaupungeissa pärjätä varsin hyvin.

Tässäkö menee teidän ja keskustan suurin ero, että he vastustavat kaupungistumista ja te ette?

– No näin minä olen sen kokenut, että heillä varsin tiukka linja tässä suhteessa on ja me taas näemme, että kaupungistuminen on ilmiö, jota ei pysty pysäyttämään. Se pitää vain hoitaa hallitusti.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat