Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Mies varasti punaisen BMW:n ja kaahasi poliisia pakoon yli 100 kilometrin tuntivauhtia Kemissä

LEHTIKUVA / ONNI OJALA

Kemiläismies kaahasi poliisia pakoon varastamallaan bemarilla ja aiheutti lukuisia vaaratilanteita Kemissä Lapissa sunnuntaina.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Poliisin mukaan tapahtumat saivat alkunsa, kun 31-vuotias kemiläismies meni Pohjoisrantakadun apteekkiin illalla puoli yhdeksältä. Siellä hän yritti saada reseptilääkkeitä toisen henkilön nimissä.

Miehellä ei ollut mukanaan henkilöpapereita, joten lääkkeitä ei myyty hänelle. Tämän seurauksena mies keräsi pussiin muita reseptivapaita lääkkeitä ja yritti poistua maksamatta.

Apteekin vartija esteli miestä. Mies uhkaili vartijaa sanallisesti, mutta lopulta hän pudotti lääkepussinsa ja poistui paikalta.

Kolme tuntia myöhemmin mies rikkoi omakotitalon ulko-oven lasin ja meni sisälle. Sisältä palatessaan tunkeutuja oli ottanut sisältä talon isännän auton avaimet ja poistui paikalta anastamallaan autolla, joka oli punainen 500-sarjan BMW.

Talon isäntä saapui paikalle, kun mies oli rikkomassa ikkunaa. Hän soitti naapurista hätäkeskukseen, ja palasi omalle pihalleen juuri, kun mies kaahasi autolla pois.

Poliisi ajoi takaa 20 minuuttia

Kului puoli tuntia, ja poliisipartio tavoitti miehen ajamassa varastamallaan autolla Möylyntiellä. Miehen lisäksi autossa oli tämän vanhempi veli.

Alkoi parinkymmenen minuutin takaa-ajo, jonka aikana mies ajoi holtittomasti reilusti yli 100 kilometrin tuntinopeudella muun muassa 40–50 kilometrin tuntirajoitusalueilla.

Poliisi kuvailee ajoa muuta liikennettä vaarantavaksi. Mies ajoi monesti punaisia päin. Mies ajoi myös vastakkaisella kaistalla, ja poliisin tietojen mukaan oli mahdollisesti ottanut kosketusta myös toiseen autoon.

Takaa-ajo eteni Karjalahden alueelta Tervaharjulle ja siitä edelleen Ajokseen. Lopulta Kraaselin sillan kohdalla mies ajoi poliisin asettamaan piikkimattoon, ja autosta puhkesi kolme rengasta.

Mies jatkoi sinnikästä pakoaan senkin jälkeen, mutta toki huomattavasti hitaammin. Poliisi hidasti miehen menoa ajamalla tämän edessä. Mies päätti takaa-ajonsa törmäämällä poliisiauton perään.

Mies vietiin verikokeisiin sairaalaan ja sen jälkeen Kemin poliisivankilaan.

Miestä epäillään lukuisista rikoksista. Poliisi tutkii tapahtumia nimikkeillä ryöstön yritys, törkeä varkaus, moottorikulkuneuvon käyttövarkaus, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, rattijuopumus, huumausaineen käyttörikos, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta ja virkamiehen väkivaltainen vastustaminen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
25.9.2020
Tänään kuultiin murheellista tietoa koronarokotteen aikataulusta – THL:n ylilääkäri torppaa nyt väitteen Demokraatille
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE