Politiikka

”Mikä puolue on kiihkeimmin vastustanut oppivelvollisuuden pidentämistä?” – Antti Lindtman kysyi, vastasi ja lähetti terveiset

SDP esitti tänään eduskuntaryhmän kesäkokouksensa päätteeksi kuusi ratkaisua perheiden tukemiseen ja kestävän työllisyyden rakentamiseen.

– Perhepolitiikalla on selkeä yhteys tulevaisuudessa syntyvyyden ja työllisyysasteen kehitykseen. Huoltosuhde on merkittävä tekijä suomalaisen yhteiskunnan kestävyydessä, puheenjohtaja Antti Rinne pohjusti.

Eduskuntaryhmän toinen varapuheenjohtaja Suna Kymäläinen tiivisti kestävän perhepolitiikan olevan myös kestävää talouspolitiikkaa.

– SDP:n pitkäaikaisena tavoitteena on maksuton varhaiskasvatus toisen asteen koulutukseen saakka.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman muistutti, että tänään julistetaan koulurauha kaikkialla Suomessa. Hänellä oli terveiset hallituksen budjettiriiheen.

– Tämä on hyvä päivä lähettää viestiä, että haluamme tukea perheitä, nuorten kasvua ja kehitystä… Harkitkaa uudelleen päivähoito-oikeuden rajaus ja järjetön ryhmäkokojen kasvattaminen. Varhaiskasvatus luo pohjan lasten ja nuorten hyvinvoinnille.

– Lisäksi nyt ei ole enää aikaa jahkailla, perhevapaat uusiksi heti, Lindtman viestitti hallitukselle.

Lindtman muistutti myös tuoreista uutisista, joiden mukaan osa perheistä on vaikeuksissa toisen asteen koulutuksen kustannusten takia ja jopa koulukäynti on loppunut.

– Eihän tämä ole hyväksyttävää.

Hän jatkoi SDP:n koulutuspolitiikan pyrkivän siihen, että lapsilla ja nuorilla olisi varallisuudesta huolimatta mahdollisuus hyvään koulutukseen.

– Ilokseni kiinnitin huomiota, että myös eräät kokoomuksen kansanedustajat ovat juuri kiinnittäneet asiaan huomiota. Mutta jään kysymään, että missä teot? Nimittäin meidän ajatus oppivelvollisuuden pidentämisestä juuri helpottaisi ja pudottaisi maksuja.

– Mikä on se puolue, joka kiihkeimmin Suomessa on vastustanut oppivelvollisuuden pidentämistä? Se on kokoomus. Viestini on se, että jos aidosti ollaan huolissaan lasten ja nuorten mahdollisuuksien tasa-arvosta ja siitä, että jokaisella nuorella toisella asteella ja siitä eteenpäin on perhetaustasta riippumatta yhtäläinen oikeus koulutukseen, niin ei muuta kuin kääritään hihat ja ryhdytään hommiin. Kokoomus, jalka pois jarrulta tässä asiassa, Lindtman sanoi.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat