Politiikka

Mikael Jungner ylistää Ylen Jääskeläistä: ”Aten pois vaatiminen olisi kuin vaatisi Steve Jobsia ulos Applelta”

Ylen entinen toimitusjohtaja Mikael Jungner puolustaa Ylen nykyistä päätoimittajaa Atte Jääskeläistä blogikirjoituksessa.

Hänen mukaansa ”Ylen ihme” viimeisen vuosikymmenen aikana perustui erityisesti kolmen henkilön strategiseen osaamiseen.

Olli-Pekka Heinosen, Jari Lahden ja Atte Jääskeläisen.”

”Kaikille nyt Atte Jääskeläistä tiukasti arvosteleville haluan muistuttaa, että Atte on Suomen selkeästi lahjakkain journalistisen tekemisen strateginen osaaja. Aten pois vaatiminen olisi kuin vaatisi Steve Jobsia ulos Applelta.”

Somessa nyt leviävät vihjaukset Aten keskustalaisista motiiveista ovat katteettomia ja väärään ihmiskuvaan perustuvia.

Jungnerin mukaan nyt kannattaa rauhoittaa Ylen liepeillä käytävä keskustelu siitä, kuka nauttii kenenkin luottamusta, kuka on tehnyt mitäkin, mitä motiiveja kullakin on tai kenen nyt pitäisi vetää johtopäätöksiä.

”Sen sijaan kannattaa jättää menneet sivuun, katsoa työkavereita ja pomoja tiukasti suoraan silmiin ja ratkaista nämä ongelmat. Ei se sen kummempaa ole.”

Jungner kertoo palkanneensa Jääskeläisen johtamaan Ylen uutistoiminnan muutosta.

”Olen työskennellyt hänen kanssaan vuosia. Arvostan Attea suuresti ja olen toki samalla jäävi häntä arvioimaan. Silti väitän, että somessa nyt leviävät vihjaukset Aten keskustalaisista motiiveista ovat katteettomia ja väärään ihmiskuvaan perustuvia. Atte on äärimmäisen arvo-ohjautuva ja journalistisen etiikan läpitunkema. Ainoa puute lienee Aten empaattisuus.”

”Hän kun näkee ja tuntee myös mediamyllerryksen kohteen inhimillisen ulottuvuuden, journalismin kohteen paineet ja tuskan. Siitä kumpuaa nytkin nähty kohtuuden eetos. Tuon puutteen soisi yleistyvän laajemminkin päätoimittajakunnassa.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat