Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Mielipiteet

Millainen se on se nykysuomalainen?

Nykysuomalainen on sellainen, että se seisoa töröttää keskellä oviaukkoa, portaita ja muita kulkuväyliä ja se täyttää kaksi paikkaa liikennevälineissä.

Heikki Punnonen

Se muodostaa pankkiautomaatilla jonon jalkakäytävän poikki, polkee pyörällä jalkakäytävällä, kävelee pyörätiellä, tallustelee vasenta puolta vastaan ja on äkäinen, jos muut noudattavat liikennetapoja. Sen autossa eivät vilkut toimi.

Tuolta se tulee ja molottaa kännykkään tai peräti handsfreehin, ja tuolta tulee toinen, erilainen, ja molottaa jotain ihmekieltä vielä kovemmalla äänellä. Se tietää paljon kaikenlaisten lööppitonien ja -piiojen rakkausseikkailuista ja koheltamisista ja ottaa kantaa sukupuolineutraaleihin liittoihin ja maahanmuuttajiin.

Linkkitornit humajavat ja radioaallot pauhaavat!

Se on kansainvälinen: osaa muutaman sanan englantia, ei diggaa ruotsin kieltä eikä EU:n vakausrahastoa. Kestävyysvaje ja sote ovat sille hepreaa.

Se eksyy tieltä ilman gps:ää, ei osaa liikkua ilman nappikuuloketta, räplää joka paikassa äly(!)puhelintaan suu mutrussa, otsa rypyillä. Liikennevälineissä se pyyhkii koko ajan älyttömän näköisin pakkoliikkein pölyjä näytöltä.

Ja sellaisella suomalaisella on aina kymmeniä tai satoja kavereita Facebookissa tai Twitterissä tai Skypessä – koskaan se ei pysy poissa netistä. Linkkitornit humajavat ja radioaallot pauhaavat!

Eikä nykysuomalaista voi erottaa kavereistaan mikään – ei mikään, paitsi akun hiipuminen tai verkon kaatuminen.

Jorma Eton runoa kunnioittaen

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE