Politiikka

Ministeri puhuu ”skandaaliksi” väitetyistä tapahtumista: ”Nyt mennään henkilöön sillä tavalla, että…”

Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa

Pohjanmaalla sijaitsevan Mustasaaren (Korsholm) kunnanjohtaja Rurik Ahlberg on arvostellut voimakkaasti soteuudistuksesta vastaavaa Juha Sipilän (kesk.) hallituksen perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulaa (kesk.).

Tiistain Hufvudstadsbladetissa Ahlberg kuvasi Rehulan käytöstä yhteisissä tapaamisissa Pohjanmaan kuntapäättäjien ja Vaasan sairaanhoitopiirin virkamiesten kanssa ”asiattomaksi” käyttäen sanaa skandaali.

Ahlbergin mukaan Rehula korottaa ääntään ja esiintyy teatraalisen loukkaantuneena, jos paikalliset päättäjät uskaltavat olla eri mieltä hänen kanssaan. Iltalehdelle Ahlberg sanoo, ettei ole aiemmin kokenut mitään vastaavaa epäasiallisuutta kuin Rehulan käytös.

Juha Rehula kommentoi asiaa tänään eduskunnassa Demokraatille.

– Siinä mennään henkilöön tavalla, jossa minulla ei ole mitään edellytyksiä eikä mahdollisuuksia kommentoida. Eilenkin totesin tähän samaan asiaan, että aina voisi tehdä paremmin ja aina voisi tehdä toisin.

Tuliko siellä ylilyönti?

– Sen arvion joutuvat tekemään ne, jotka siellä olivat paikalla. Minun on mahdoton sitä tehdä, Rehula sanoo.

Kysymykseen siitä, haluaako hän pahoitella asiaa, Rehula toteaa edelleen, että hänen henkilöönsä on menty sillä tavalla, ettei kommentoitavaa ole.

”Olen mietiskellyt omaa toimintaani.”

Rehula itse ei ole loukkaantunut lehdistöstä lukemistaan kommenteista, vaikkakin pitää niitä yllätyksenä.

– Ei näissä hommissa auta ihan pienistä asioista loukkaantua eikä vähän isommistakaan.

– Olen mietiskellyt tietysti omaa toimintaani ja onko jotakin semmoista tapahtunut, jota olisi pitänyt tai voinut tehdä toisin, että tämmöistähän minä olen mietiskellyt. Mutta se mitä on joku kirjoittanut niin, koen, että mennään jo semmoiseen henkilötasoon, että en minä halua lähteä kommentoimaan.

Tunteita Pohjanmaalla kuumentaa Vaasan keskussairaalan päivystyksen kohtalo sote-myllerryksessä. Mukana on huoli ruotsinkielisten potilaiden palvelun turvaamisesta.

Rehula ei lähde ruotimaan Demokraatille kysymystä siitä, onko sote-uudistuksen vaikutukset ruotsinkielisten palveluiden turvaamiseksi omalla äidinkielellä tutkittu. Iltalehdelle Rurik Ahlberg lausui, ettei niitä ole todellisuudessa selvitetty.

– Tämä on osa sitä keskustelua. Minulle tämäkin tekstinosa on sitä keskustelua, jota tässä on nyt kuukausia käyty, Rehula toteaa lyhyesti.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat