Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Ministeriö patistaa kuntia antamaan koronarokotteet mahdollisimman nopeasti, kattavasti ja joustavasti

LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) patistaa kuntia antamaan koronarokotteet mahdollisimman nopeasti, kattavasti ja joustavasti – ja heti kun ne ovat käytettävissä. Tiedot annetuista rokotuksista tulee tallentaa sähköiseen potilastietojärjestelmään, ministeriö opastaa kunnille lähetetyssä paimenkirjeessä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Ministeriö muistuttaa, että rokotuksia voidaan antaa myös iltaisin ja viikonloppuisin. Sairaanhoitopiirit sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) voivat antaa asiantuntijatukea rokotusten järjestämisessä.

Potilastietojärjestelmään pitää kirjata rokotteen saajan tiedot, päivämäärä, rokotteen nimi, eränumero, rokotustapa ja rokottaja. Rokotetulle pitää tarvittaessa antaa todistus rokotuksesta.

Suomeen saapuu covid-19-rokotteita sitä mukaa kun rokotevalmistajat pystyvät valmistamaan ja toimittamaan myyntiluvan saaneita rokotteita. THL:n lääketukkukauppa antaa ohjeet rokote-erien toimittamisesta, säilytyksestä ja kuljettamisesta sairaanhoitopiirin lääkejakelukeskuksille.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Politiikka
23.2.2021
Eduskunnan turvallisuusjohtaja vuosi itse Sipilän tapausta koskevat turvakameranauhat medialle – pääsihteeri Paavola: ”Tämä on häneltä poikkeuksellinen päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE