Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

1.4.2025 13:46 ・ Päivitetty: 1.4.2025 15:12

Minja Koskela vaatii hallitusta kertomaan, mistä rahat otetaan

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Vasemmistoliiton Minja Koskela (vas.) ja Aino-Kaisa Pekonen eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 19. maaliskuuta.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, ettei Suomen pidä irtautua jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta poliittisen huutoäänestyksen päätteeksi. Vasemmistoliitto kannattaa sopimuksessa pysymistä.

Simo Alastalo

Demokraatti

– Prosessi irtautumisesta ei voi olla poliittinen huutoäänestys ja tässä on nyt kyllä kiireen tuntua – meillä ei esimerkiksi ole ryhmässä ollut mahdollista tutustua puolustusvoimien selvitykseen asiaan liittyen, Koskela vastaa Demokraatille tekstiviestillä.

– Kannatamme sopimuksessa pysymistä. Tällaisessa ajassa on tärkeää pitää kiinni kv-sopimuksista ja monenkeskisyydestä. Tärkeää muistaa myös, että sopimukseen liittymiselle on alunperin ollut painavat perusteet eli siviilien suojeleminen.

HALLITUS kertoi tiistaina iltapäivällä myös sitoutuvansa nostamaan Suomen puolustusbudjetin osuuden bruttokansantuotteesta vähintään 3 prosenttiin vuoteen 2029 mennessä. Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) arvioi tavoitteen tarkoittavan käytännössä kolmen miljardin lisäpanostusta puolustukseen.

Yhdysvallat on vaatinut Naton rahoituksesta keskustelua ja esittänyt sitoumuksen nostamista jopa 5 prosenttiin.

Koskelan mukaan vasemmistoliitto ei halua lukita prosenttilukua.

– Olemme sitoutuneet maavoimien investointeihin, jotka nostavat menojen tasoa, mutta emme kannata tietyn prosenttilukeman lukitsemista. Ei niin toimita millään muullakaan politiikan sektorilla.

– Myös puolustusmenoissa menot täytyy perustella tarveperustaisuudella eikä etukäteen lukitulla prosentilla. Orpo on Savon Sanomissa jo 29.3. perustellut sote-leikkauksia puolustusmenoilla. On hallituksen velvollisuus kertoa, mistä nämä rahat otetaan, Koskela sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

Demokraatti.fi

Tilaa Demokraatti

Demokraatti on politiikkaan, työelämään ja kulttuuriin erikoistunut aikakauslehti, joka on perustettu Työmies-nimellä vuonna 1895.

Kaikki ei ole sitä miltä näyttää.

Tilaa demokraatti →
2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE
KIRJAUDU