Politiikka

”Missä ovat arvot ja moraali?” – Paavo Arhinmäki tyrmistyi puolustustarvikkeiden vientiluvasta

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Ulkoasiainvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Paavo Arhinmäki (vas.) on tyrmistynyt valtioneuvoston päätöksestä myöntää puolustustarvikkeiden vientilupa Arabiemiraatteihin. Arhinmäki kertoo asiasta tiedotteessaan.

Hän on jättänyt asiasta tänään kirjallisen kysymyksen puolustusministeri Niinistön vastattavaksi.

Puolustustarvikkeiden vientiä Saudi-Arabiaan ja Arabiemiraatteihin on kritisoitu jo pitkään maiden heikon ihmisoikeustilanteen vuoksi. Molempien maiden osallistuminen Jemenin sisällissotaan on lisännyt entisestään kritiikkiä.

Sota ja koleraepidemia ovat johtaneet siihen, että Jemenissä on täydellinen humanitaarinen katastrofi. Tästä huolimatta valtioneuvosto ei edelleenkään näe Arhinmäen mukaan ongelmana puolustustarvikkeiden vientiä Jemenin sisällissotaan osallistuvaan maahan.

On häpeällistä, ettei täydellinen humanitaarinen katastrofikaan Jemenissä vaikuta hallituksen päätöksiin.

Paavo Arhinmäen mukaan on häpeällistä, ettei täydellinen humanitaarinen katastrofikaan Jemenissä vaikuta hallituksen päätöksiin.

– Missä ovat arvot ja moraali, joista pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) puhuivat vielä muutama viikko sitten hallituskriisin aikana, hän kysyy tiedotteessaan.

Ulkoministeriö on antanut kielteisen ulko- ja turvallisuuspoliittisen arvion Robonic-yhtiön puolustustarvikkeiden vientiluvasta Yhdistyneisiin arabiemiraatteihin.

Arhinmäki kysyykin kirjallisessa kysymyksessään, kenen asiantuntemukseen puolustusministeri Jussi Niinistö (uv.) ja valtioneuvosto nojaavat ulko- ja tuvallisuuspoliittisissa arvioissaan, jos ulkoministeriö ei ole riittävän asiantunteva taho?

– Kokeeko puolustusministeri Niinistö ja valtioneuvosto omalla toiminnallaan lisäävän pakolaisuutta ja islamistista radikalisoitumista, kun se myöntää puolustustarvikkeiden vientilupia maihin, jotka osallistuvat humanitaarisen katastrofin aiheuttamaan sisällissotaan?

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat