Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Urheilu

Miten käy jalkapallon EM-turnauksen? – Palloliiton puheenjohtaja: ”Voi olla, että kisahuuma paikan päällä jää tällä kertaa kokematta”

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti arvioi, että katsojien pääsy ensi kesän jalkapalloilun EM-lopputurnaukseen voi jäädä haaveeksi.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

–  Henkilökohtainen arvaukseni on, että EM-kisat pelataan muodossa tai toisessa, mutta rokotusvauhti näyttää jäävän vajaaksi ja kesäkuu tulee äkkiä. Voi olla, että kisahuuma paikan päällä jää tällä kertaa kokematta, Lahti sanoi Palloliiton etämediatilaisuudessa.

Lahti kuitenkin alleviivasi, ettei vielä pidä ”heittää kiveä kaivoon”.

–  Tiedän että EM-turnauksen taloudellinen merkitys (Euroopan jalkapalloliitolle) Uefalle on niin iso, että ne pelataan. Toinen asia, että Uefassa pohditaan useita eri vaihtoehtoja turnauksen järjestämiselle. Äärivaihtoehto on vähemmän kuin 12 pelipaikkaa ja kuplamaiset olosuhteet. Varmasti saamme helmikuun aikana lisätietoa, ja päätökset tehdään maaliskuun alkupuolella.

Koronapandemian vaikutukset näkyvät jalkapalloilussa muutenkin. Lahti kertoi, että tuoreen tilaston mukaan jalkapalloilun harrastajamäärä laski viime vuonna 6,3 prosenttia.

–  Se on huolestuttava asia. Meidän on huolehdittava kokonaisuudesta. Ei siten, että lasten terveyden uhalla mentäisiin halleihin harjoittelemaan, mutta että pikku hiljaa päästäisiin taas harrastamaan, Lahti sanoi.

Koronapandemia on puraissut myös jalkapalloseurojen taloutta.

–  Alustava tieto on, että veikkausliigaseurojen tulot tippuivat viime vuonna keskimäärin viidenneksen edellisvuoteen verrattuna. Toinen huoli liittyy futsaliin, jota pelataan tällä hetkellä ilman katsojia. Kolmas huoli on jalkapallohallien taloustilanne, Lahti luetteli.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Toimituksen kommentit
23.1.2021
Kokoomus havittelee vaalivoittoa – Lissun on syytä olla varuillaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE