Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Miten voi järjestää koronaturvallisen yleisötapahtuman? – tätä testattiin Amsterdamissa 1 300 ihmisen kanssa

LEHTIKUVA / AFP Ferdy Damman
Ennen tapahtumaa mitattiin lämpö.

Amsterdamissa 1 300 ihmistä pääsi lauantaina nauttimaan harvinaisesta dj-keikasta. Samalla he toimivat koekaniineina tutkimusprojektissa, jossa selvitetään, miten tapahtumapaikkoja voisi avata uudelleen koronaturvallisesti.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Koeluontoisesta tapahtumasta uutisoi muun muassa Guardian.

Osallistujat jaettiin kuuteen ryhmään, joita ohjeistettiin eri tavoin kasvomaskien käyttämisessä, välimatkan pitämisessä ja ympäriinsä liikkumisessa. Kaikilta osallistujilta vaadittiin negatiivinen koronavirustesti, ja heidän on käytävä uudessa testissä jälkeenpäin, Guardian kertoo.

Tapahtumapaikka ZiggoDomen kapasiteetti on tavallisesti jopa 17 000. Hallinnon on määrä käyttää osallistujien käytöksestä saatavaa tietoa päätöksissä siitä, miten koronarajoituksia mahdollisesti tulevina kuukausina lievennetään.

– Toivomme, että tämän johdosta tapahtumapaikkoja voidaan avata yksilöllisin järjestelyin, sanoi tapahtuman järjestäjä Tim Boersma Guardianin mukaan.

Tutkimusprojektissa järjestetään samalla periaatteella myös liike-elämän konferenssi, kaksi jalkapallo-ottelua ja komediaesitys.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Politiikka
12.4.2021
HSY:n hallitus ryhtyy savustamaan eroamasta kieltäytynyttä toimitusjohtajaa ulos – pitää erottamista poliittisena jahtina
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE