Politiikka

”Mittavat suoritukset Sipilän parjauksessa” – Tässä Pekkarisen toinen Facebook-päivitys: Moukaroi myös muita medioita ja toimittajaa nimeltä

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Mauri Pekkarisen mukaan media "mätkii ja lätkii" pääministeri Juha Sipilää.
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Mauri Pekkarisen mukaan media "mätkii ja lätkii" pääministeri Juha Sipilää.
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Mauri Pekkarisen mukaan media "mätkii ja lätkii" pääministeri Juha Sipilää.

Verkkouutiset uutisoi tänään keskustan kansanedustajan, varapuhemies Mauri Pekkarisen (kesk.) Facebook-päivityksestä, jonka mukaan Pekkarisen asenne Yleä kohtaan on muuttunut.

Pekkarinen kertoo ennen olleensa ”luja koko kansan YLE:n puolustaja”. Nyt ääni kellossa on toinen. Syynä on päivityksen perusteella muun muassa ”pääministerin mollaaminen”.

– Katsotko itse YLE:n ohjelmia? Miten selitän kohtuullisen kokeneena poliitikkona, että YLE:a pitää tukea?, Pekkarinen kysyy Facebookissa Ylen toimitusjohtajalta Lauri Kiviseltä Verkkouutisen mukaan.

Pekkarinen ei halunnut kommentoida päivitystään tänään Demokraatille. Hän kuitenkin antaa luvan julkaista toisen Facebook-kavereillensa jakaman päivityksen samasta tematiikasta.

Siinä Pekkarinen avaa laajemminkin näkemyksiään mediasta.

– Eri aikoina erilaiset kansanhuvit. Nyt sellainen tuntuu olevan Juha Sipilän mätkiminen ja lätkiminen. Enkä nyt vain kirjoita iltapäivälehdistä. Hesari mukaan lukien on riemussa mukana. Oikeat asiat, esimerkiksi hieno talouskasvu ja työllisyys, revitään kauaksi Sipilästä. Se jonkin muun ansiota. Peräkonttijutut ja ns. ”Kirjailija Nurmen suurteos” on ilonpidon lähde ja katekismus. Näin siitä huolimatta se vilisee valheita monilta osin, Pekkarinen kirjoittaa ja viittaa toimittaja, kirjailijaa Lauri Nurmen perussuomalaisten hajoamista käsittelevään tuoreeseen kirjaan.

– Ja miltäkö osin? Esim. siltä, että tämä veikkonen, Nurmi, kertoo Sipilän lyömistarkoituksella, että olisin minut pantu houkuttelemaan persuja keskustaan. Siis valhe. Eikä Nurmi edes väittänyt, että sanomansa näiltä osin olisi totta, kun soitin hänelle, Pekkarinen väittää päivityksessään.

”Ei keskustan pidä panna aina Sipilää kaikkien ’kaatuvien kivikasojen alle!'”

Pekkarinen jatkaa, että myös YLE on yltänyt ”mittaviin suorituksiin Sipilän parjauksessa”.

– Ei viikkoihin sellaista viihdeohjelmaa eikä kyllä montaa asiaohjelmaakaan, jonka suuri journalistinen sävel ei olisi Sipilä.

Tämän jälkeen seuraa Pekkarisen ajatuksia keskustan politiikan tekemisen suuntaviivoista:

– Keskustan on kyettävä kääntämään vahvoihin näyttöihin nojaten sanonut lätkimiset ja mätkimiset kömpelöiksi ja naurettaviksi pinnallisiksi höpinöiksi. On käytävä puolusteluista ja altavastaajasta positiivisen hyökkääjän rooliin !!!

– Keskustan on opittava tapahtuneesta jotakin. Keskustalla pitää olla ”spokespersoneja, puolueen asian julkikertojia” ainakin yksi ministeriryhmässä ja muutama eduskuntaryhmässä.

Pekkarinen kirjoittaa, että kaikilla hallituksilla on hoidettavanaan myös vaikeita asioita.

– Ei keskustan pidä panna aina Sipilää kaikkien ”kaatuvien kivikasojen alle!”, hän päättää päivityksensä.

SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoma on kommentoinut Twitterissä Verkkouutisten uutista, joka kertoi Pekkarisen Yle-kannoista.

– Surullisena luen vpm Pekkarisen käsitykset sananvapauden rajoista. Ei näin! Heinäluoma tviittasi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat