Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Motiivi: Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Helsingin yliopiston maksamaan yhteensä lähes 120 000 euroa hyvitystä irtisanomilleen työntekijöille

Lehtikuva / Mikko Stig

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Helsingin yliopiston maksamaan yhteensä lähes 120 000 euroa hyvitystä irtisanomilleen työntekijöille, kertoo JHL:n Motiivi-lehti. Työntekijöiden saamat hyvitykset vaihtelevat lehden mukaan 7 000 eurosta 10 000:een.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Kolmetoista JHL:n jäsentä oli haastanut yliopiston oikeuteen laiminlyönneistä ja rikkomuksista irtisanomisprosessin aikana. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Käräjäoikeuden päätös liittyy Helsingin yliopiston yt-neuvotteluihin, jotka käytiin syksyllä 2015. Niiden seurauksena yliopisto irtisanoi noin 370 työntekijää tuotannollis-taloudellisista syistä.

JHL:läisten juristin Anna-Leena Virtasen mielestä käräjäoikeuden linjaus on voitto.

”Se merkitsee, että työnantajan on varauduttava huolellisesti yt-nevotteluihin, jotta ne eivät jää liian ylimalkaiselle tasolle. Henkilöstön osallistumismahdollisuuksia ei saa noin vaan sivuuttaa.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE