Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

MTV: enemmistö suomalaisista ei odottaisi Ruotsia, jos sen matka Natoon mutkistuu

AFP / LEHTIKUVA / MATEUSZ SLODKOWSKI

Enemmistö suomalaisista katsoo, ettei Suomen tarvitse kulkea Ruotsin kanssa rinta rinnan puolustusliitto Natoon, kertoo MTV:n kysely.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

52 prosenttia kyselyn vastaajista on sitä mieltä, ettei Ruotsia pitäisi odottaa, jos länsinaapurin jäsenyyden ratifiointi kestäisi esimerkiksi Turkin vastustuksen vuoksi Suomea pidempään. Ruotsia haluaa odottaa kolmasosa vastaajista. Vajaa viidesosa ei ottanut asiaan kantaa.

Vastaajien sukupuolella ei ole suurta vaikutusta suhtautumiseen. Sen sijaan iällä kyselyn perusteella on. Mitä vanhempi vastaaja on kyseessä, sitä todennäköisemmin hän kokee, että Natoon pitäisi mennä vain yhdessä Ruotsin kanssa.

Myös puoluekanta näkyy vastauksissa. Nykyisten hallituspuolueiden kannattajat pitävät Ruotsi-yhteyttä selvästi oppositiota tärkeämpänä. Eniten Ruotsista pitäisivät kiinni RKP:n kannattajat, vähiten perussuomalaisten kannattajat.

Taloustutkimuksen kanssa toteutettuun kyselyyn vastasi 25.-30.11. kaikkiaan 1056 ihmistä. Tulosten virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE