Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Näin kävi alkoholiäänestyksessä eduskunnassa

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Hallituksen alkoholilain muutosesityksen käsittely jatkuu eduskunnassa. Lakiesityksen hylkäämistä esittänyt sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintö hävisi äänestyksessä äänin 95-78.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Äänestyksestä oli poissa 26 edustajaa. Äänestyksessä ei kukaan kansanedustaja äänestänyt tyhjää.

Hallitus haluaa tuoda vähittäiskauppoihin enintään kahdeksanprosenttiset, käymisteitse valmistetut alkoholijuomat eli lähinnä oluet, siiderit ja viinit. Nykyisin vähittäiskaupassa myytävän alkoholin prosenttiraja on 5,5.

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta esitti mietinnössään poikkeuksellisesti hallituksen esityksen hylkäämistä, kun kristillisdemokraattien Päivi Räsänen äänesti asiassa opposition rinnalla. Hallituspuolueiden edustajat tekivät mietintöön vastalauseen, joka voitti eduskunnassa järjestetyn äänestyksen.

Äänestystulos tarkoittaa, että hallituksen esitys siirtyy seuraavaksi eduskunnan suuren valiokunnan käsittelyyn. Sieltä esitys palaa takaisin eduskunnan täysistunnon lopullisesti päätettäväksi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE