Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Nasima Razmyar Sosialistisen Internationaalin (SI) varapuheenjohtajaksi

SDP:n varapuheenjohtaja ja kansaedustaja Nasima Razmyar valittiin Sosialistisen Internationaalin (SI) varapuheenjohtajistoon järjestön neuvoston kokouksessa Madridissa tänään sunnuntaina.

Demokraatti

Demokraatti

Razmyar puhui kokouksessa erityisesti koulutuksen ja sukupuolten tasa-arvon puolesta. Hän muistutti Suomen menestyksestä koulutuksen kärkimaana.

– Osaaminen on planeettamme tärkein voimavara. Jokaisen valtion tulisi täysimääräisesti hyödyntää väestönsä potentiaalia, Nasima Razmyar painotti.

Razmyar nosti vahvasti esiin myös oman lähtömaansa Afganistanin tilanteen, erityisesti naisten ja tyttöjen lohduttoman aseman. Razmyarin mukaan tarvitaan globaalia edistyksellistä liikettä, joka toimii oikeudenmukaisen kehityksen puolesta.

Jokaisen valtion tulisi täysimääräisesti hyödyntää väestönsä potentiaalia.

SOSIALISTISEN Internationaalin Madridin kokouksen pääaiheita olivat muun muassa Gazan kriisi, Ukrainan sota ja globaalitalouden tilanne erityisesti kestävän kehityksen luomisen näkökulmasta sekä ääriliikkeiden nousu maailmalla.

Sosialistinen Internationaali on maailman sosialidemokraattisten puolueiden maailmanjärjestö. Paikalla Madridissa olivat SI:stä sen 58 jäsenpuoleen äänivaltaiset edustajat. Kokousta isännöi Espanjan pääministeri ja Espanjan Sosialistisen puolueen (PSOE) puheenjohtaja Pedro Sánchez.

SDP:tä SI:n Madridin kokouksessa edustivat SI:n kunniapuheenjohtaja Eero Heinäluoma (oik.), SDP:n varapuheenjohtaja Nasima Razmyar, SDP:n puoluesihteeri Mikkel Näkkäläjärvi ja kv-sihteeri Tero Shemeikka (kuvassa).

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE