Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Nasima Razmyarin äiti joutui rasistisen häirinnän kohteeksi uimahallissa – Razmyar huomasi sattumalta asiaan liittyvän tviitin

pertti nisonen / helsingin kaupunki

Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar (sd.) huomasi sattumalta tviitin, jossa kerrottiin naisen joutuneen rasistisen häirinnän kohteeksi uimahallissa. Paljastui, että kohteena oli hänen äitinsä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Vailla vakinaista asuntoa ry:n maahanmuuttoasioiden asiantuntija Martta Pietarinen kertoo Twitterissä todistaneensa tilannetta, joka hänen mukaansa osoittaa vihapuheen normalisoituneen.

– Uimahallissa sain todistaa miten erään monikulttuurisen poliitikon äiti joutui vesijuostessa kuuntelemaan ”Millä sinä elät täällä? Elelette rikollisesti hankituilla rahoilla.” Menin väliin ja kerroin, että käytös on epäasiallista, hän kirjoittaa.

Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar kertoo tviitissään huomanneensa Pietarisen tviitin sattumalta.

– Epäilin heti, että kyseessä on oma äitini. Soitto äidille varmisti, että näin oli. Hän ei ollut halunnut huolestuttaa minua asialla. Rasismi ja vihapuhe on valitettavasti monelle arkea Helsingissä. Kiitos jokaiselle, joka puuttuu siihen, Razmyar tviittaa.

Razmyar kiittää suoraan myös Pietarista äitinsä puolustamisesta.

– Se oli hänelle todella tärkeää. Välitän myös hänen puolestaan kiitokset sinulle.

Pietarinen kertoo tviittiketjussaan, ettei nainen puuttumisesta huolimatta lopettanut ”selkeän rasistista huutamista”. Pietarisen mukaan paikalle pyydetty uimahallin henkilökunta kipuili asiaan puuttumista. Hän peräänkuuluttaa Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajan liikuntapalveluilta ohjeistusta kiusaamiseen ja rasistiseen käytökseen puuttumiseksi.

– Julkisten tilojen tulee olla turvallisia kaikille, eikä rasismille ja vihapuheelle saa antaa kasvualustaa, hän kirjoittaa.

– Vihapuhe liikuntapaikoissa on normalisoitunut ja ongelma rakenteellinen. @HelsinkiLiikkuu voisi ottaa tiedossa olevaan ongelmaan kantaa ja ohjeistaa liikuntapaikkoja, milloin ja millainen rasistinen käytös johtaa tiloista poistamiseen ja käyttökieltoon.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE