Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Naton sotalaiva tarkkailee tilannetta Itämerellä – ”Olemme siellä osoittamassa läsnäoloa”

LEHTIKUVA / AFP Tobias Schwarz

Sotilasliitto Naton sotalaiva on asemoitu Itämerelle Ruotsin eteläpuolella, ruotsalaislehti Aftonbladet kertoo. Nato on vahvistanut asian lehdelle.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Naton edustajan mukaan laiva on tarkkailemassa tilannetta alueella ja kyseessä on suunniteltu sijoitus.

-  Olemme siellä osoittamassa läsnäoloa ja solidaarisuutta koko liittouman kanssa.

Aftonbladetin mukaan hollantilainen HNLMS Rotterdam liikennöi Juutinrauman läpi lauantaina. Meriliikennettä seuraavan MarineTrafficin mukaan se on pysynyt merialueella viikonlopun yli.

Laiva liikkui sunnuntai-illan ja maanantain vastaisen yön ajan Tanskan Bornholmin saaren eteläpuolella. Tänään varhaisaamulla se oli liikkunut Bornholmin ohi itään.

HNLMS Rotterdam on Naton nopean toiminnan joukkojen laivaosaston lippulaiva, joka on rakennettu helikopterioperaatioita ja maihinnousualusten telakointia varten.

-  Nopean toiminnan joukot ovat aina käytettävissä puolustustehtävien suorittamiseen harjoituksista tehtäviin, Naton tiedottaja kertoi ruotsalaislehdelle.

Turvallisuustilanne Itämeren alueella kiristyi viime viikolla entisestään, kun kolme venäläistä maihinnousualusta lipui Itämerelle. Ruotsin puolustusvoimat on tämän jälkeen lähettänyt lisää kalustoa ja sotilaita muun muassa Oskarshamniin Etelä-Ruotsissa sekä Gotlannin saarella. Oskarshamnissa on tärkeä satama, josta on lauttayhteys Gotlantiin.

Useat länsimaat ja Venäjä neuvottelivat viime viikolla Ukrainasta sekä Euroopan turvallisuustilanteesta useissa eri kokoonpanoissa, mutta diplomaattiset keskustelut päätyivät tuloksettomina.

Venäjä on keskittänyt arviolta noin 100  000 sotilasta Ukrainan rajojen tuntumaan sekä toistanut haluavansa sitovan lupauksen siitä, ettei Nato laajene enää itään.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE