NHL:n finaalisarja pyörähti käyntiin maalirikkaalla ottelulla – “Otamme ajan pois vastustajalta”

Las Vegasin Ryan Reaves tuuletti tekemäänsä 4-4-tasoitusta NHL:n finaalisarjan ensimmäisen osaottelun kolmannen erän alussa.

Erik Haulan Las Vegas on vienyt voiton jääkiekon Stanley Cupin ensimmäisessä loppuottelussa. Las Vegas kukisti Washingtonin maalein 6–4. Suomalaishyökkääjä Haula syötti ottelun avausmaalin, jonka viimeisteli kanadalainen Colin Miller.

DEMOKRAATTI/STT

Tiukan ottelun ensimmäinen ja toinen erä päättyivät tasalukemiin. Ensimmäinen erä päättyi 2–2:een, toinen erä 3–3:een. Voittajajoukkueen maalivahti Marc-Andre Fleury torjui 24 kertaa, Washingtonin maalivahti Braden Holtby puolestaan 28 kertaa.

Ottelun voittomaalin iski tsekkihyökkääjä Tomak Nosek, kun kolmatta erää oli pelattu 9 minuuttia 44 sekuntia. Vegas viimeisteli viimeisen osuman tyhjiin.

Kumpikin joukkue tavoittelee ensimmäistä mestaruuttaan. Washington oli edellisen kerran finaaleissa vuonna 1998, mutta hävisi Detroitille. Las Vegas pelaa ensimmäistä kauttaan NHL:ssä.
Stanley Cupin voitto irtoaa neljällä voitolla.

Haula on yltänyt jokaisella NHL-kaudellaan pudotuspeleihin

Haula sanoi maanantaina joukkueen aamujäiden jälkeen, että Las Vegas pelaa nopeasti ja pyrkii pääsemään karvaukseen hyvällä vauhdilla.

– Otamme ajan pois vastustajalta ja käännämme kiekkoja nopeasti hyökkäykseen. Siinä varmaan on meidän pelisuunnitelmamme, hän sanoi.