Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Talous

Nokia vähentämässä noin 180 työpaikkaa – iskee pahimmin Espooseen

Lehtikuva / Vesa Moilanen

Verkkolaitevalmistaja Nokia on ilmoittanut aloittavansa yt-neuvottelut viikon kuluttua. Neuvotteluiden arvioidaan johtavan noin 180 työpaikan vähennykseen Suomessa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Suunnitelmat koskevat kaikkia Nokian toimipaikkoja Suomessa. Yhtiö arvioi suurimman vaikutuksen kohdistuvan Espooseen. Yhtiön 5G-verkon tuotekehitys ja Oulun tehdas eivät kuulu suunnitelmien piiriin.

Vähennykset tehdään osana yhtiön maailmanlaajuista uudelleenjärjestely- ja kustannussäästöohjelmaa, jonka toteuttaminen etenee myös muissa maissa, yhtiö kertoo.

Yhtiö käynnisti säästöohjelman vuonna 2018. Se tavoittelee sillä 500 miljoonan euron kustannussäästöjä vuoden 2020 loppuun mennessä.

– Olemme päivittäneet aiemmin ilmoittamaamme 700 miljoonan euron kustannussäästötavoitetta 500 miljoonaan euroon pääasiassa siksi, että odotamme tekevämme lisäinvestointeja sekä 5G:hen että digitalisaatioon, maajohtaja Tommi Uitto kertoo tiedotteessa.

Yhtiön Espoon-toimipisteessä pääluottamusmiehenä toimivan Lasse Laurikaisen mukaan tilanne ei ole millään tavalla hauska muttei myöskään odottamaton.

– Kyllähän tätä on tietyllä tavalla osattu odottaa. Olemme pitkällä juoksulla toimintakykyä pyrkineet parantamaan, Laurikainen sanoo.

Nokialla on Suomessa tällä hetkellä yhteensä noin 6 000 työntekijää.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE