Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Nuorten vaaleihin ilmoittautui ennätysmäärä järjestäjiä – Marin: Me puolueiden puheenjohtajat seuraamme äänestystulosta tarkasti

LEHTIKUVA / RONI LEHTI

Entistä useampi nuori saa harjoitella äänestämistä eduskuntavaalien edellä järjestettävissä nuorten vaaleissa. Järjestäviä tahoja on ilmoittautunut ennätysmäärä, yhteensä 895, kertoo nuorisovaaleja koordinoiva nuorisoalan kattojärjestö Allianssi.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Nuorten vaalit järjestään tällä kertaa 73 prosentissa Suomen kunnista. Järjestäjinä on ala- ja yläkoulujen luokkia, lukioita, ammatillisia oppilaitoksia ja nuorten kanssa toimivia tahoja, kuten nuorten työpajoja ja seurakunnan nuorisotyötä.

Nuorisovaaleja on järjestetty eduskuntavaalien yhteydessä 1990-luvulta asti. Tulokset julkaistaan 21. maaliskuuta yhteistyössä Ylen kanssa.

Allianssin nuorten osallisuuden asiantuntija Silja Uusikangas sanoi tavoitteen olevan, että nuorten vaalit sitouduttaisiin tulevaisuudessa järjestämään kaikissa Suomen kunnissa.

-  Koulujen ja oppilaitosten demokratiakasvatuksella voidaan vähentää eriarvoisuutta sen välillä, miten nuoret ymmärtävät yhteiskuntaa ja kokevat voivansa vaikuttaa siihen, Uusikangas sanoi tiedotteessa.

Tulokset kertovat siitä, mitä nuoret pitävät tärkeänä, totesi Allianssin blogiin kirjoittanut pääministeri, SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin.

-  Ja me puolueiden puheenjohtajat kyllä seuraamme tarkasti Nuorten vaalien äänestystulosta, Marin totesi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE