Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Nyt kajahti etsintäkuulutus! – SDP ja Demokraatti etsivät Vuoden valtuutettua

Emilie Uggla

Tunnetko SDP:n valtuutetun, joka on aktiivinen ja vaikuttava, yhteishenkeä luova ja yhteiseen tekemiseen sitoutunut, kuntalaisia innostava ja kuunteleva sekä monin konstein viestivä tyyppi, joka tunnetaan yhteistyökyvystään yli puolue- ja/tai kuntarajojen?

Anna-Liisa Blomberg

Demokraatti

Viikonloppuna SDP:n puoluevaltuuston kokouksessa Hämeenlinnassa startattiin Vuoden valtuutetun 2019 haku. SDP ja Demokraatti etsivät nyt SDP:n kunnan- tai kaupunginvaltuutettua, joka mielestäsi ansaitsee toiminnastaan kiitosta, komean tittelin ja tuhannen euron matkalahjakortin.

Kuka tahansa voi ilmoittaa ehdokkaita kisaan. Ehdotus voi olla porukalla kunnallisjärjestössä, puolueosastossa tai valtuustoryhmässä laadittu tai ehdottaja voi olla yksittäinen henkilö.

Näin ilmoitat ehdokkaasi kisaan

 • Ilmoituksesta tulee käydä ilmi ehdokkaan nimi, ikä ja kotipaikkakunta
 • Kerro ja kuvaile, miten ehdokkaasi on kuluvalla kaudella toiminut valtuustossa
 • Voit esimerkiksi vastata näihin kysymyksiin:
  Miten hän luo yhteishenkeä ja osoittaa sitoutuneensa yhteiseen tekemiseen?
  Millaisia asioita hän on ajanut ja miten?
  Millaisia mielestäsi tärkeitä aloitteita hän on jättänyt ja ovatko ne menneet läpi?
  Miten ehdokkaasi viestii ja ottaa kuntalaisia mukaan päätöksentekoon?
  Tunnetaanko ehdokkaasi yhteistyökykyisenä?
 • Ilmoitus perusteluineen saa olla korkeintaan yhden sivun (A4) mittainen
 • Lähetä ehdotuksesi sähköpostitse 3.12. mennessä osoitteeseen liike@demokraatti.fi
 • Jos lähetät ehdotuksesi postitse, kiikuta se postilaatikkoon viimeistään 27.11. ja kirjoita kuoreen Demokraatti / Vuoden valtuutettu, PL 338, 00531 Helsinki.

Esiraati valitsee ehdolle asetetuista kymmenen Demokraatissa esiteltävää finalistia, joista lukijat saavat äänestää voittajan. Esiraadissa SDP:n edustajina ovat kunta- ja järjestöasiain sihteeri Pekka Tuuri ja järjestöpäällikkö Jenny Suominen. Demokraatista raadissa on toimittaja Marja Luumi.

Raati listasi etsintäkuulutukseen joukon kriteereitä, jotka vaikuttavat Vuoden valtuutettu -kisan finalistien valintaan.

Raadin mukaan Vuoden valtuutettu on aktiivinen ja vaikuttava. Hän on läsnä valtuuston kokouksissa, eikä tyydy istumaan tuppisuuna. Raatia kiinnostaa, millä konsteilla ja millaisella menestyksellä hän on pyrkinyt vaikuttamaan. Ilmoituksessa voi esimerkiksi kertoa valtuutetun tekemistä aloitteista.

Vuoden valtuutettu luo yhteishenkeä ja on sitoutunut yhteiseen tekemiseen. Hänelle vuorovaikutus kuntalaisten kanssa on tärkeää. Hän etsii luovia tapoja kuulla kuntalaisia ja innostaa heitä mukaan päätöksentekoon.

Raati laskee finalisteja valitessaan ehdokkaan eduksi aktiivisen viestinnän ja näkyvyyden myös sosiaalisessa mediassa. Viimeisenä, muttei vähäisimpänä kriteerinä on yhteistyökyky.

– Vuoden valtuutettu tunnetaan yhteistyökyvystään yli puolue- ja/tai kuntarajojen. Raadille lähetettäviin ehdotuksiin voi vaikka lisätä suosittelijoita, Pekka Tuuri vinkkaa.

Raati odottaa, että kisaan lähetetyissä ehdotuksissa kuvaillaan, miten ehdokas ilmoittajan mielestä täyttää kriteerit. Ilmoitukset, joissa ei ole lainkaan perusteluja, sivuutetaan. Raati muistuttaa, että finalistien valinnassa ei paina ehdokkaasta saatujen ilmoitusten määrä. Yksikin hyvin perusteltu esitys voi riittää nostamaan ehdokkaan finaaliin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE