72€/6kk

Urheilu

Nyt kelpaa katsella tilastoja – peräti 8 suomalaista tehoilla NHL:ssä

Toronton Leo Komarov ja Bostonin Zdeno Chara vääntävät maalinedustalla.

Jääkiekon NHL:ssä useat suomalaiset ylsivät maalintekoon lauantain vastaisen yön kierroksella. Peräti 8 suomalaista ylsi tehoille.

Patrik Laineen Winnipeg Jets taipui Laineen maalista huolimatta tappioon, mutta Aleksander Barkov ja Esa Lindell pääsivät juhlimaan voittoja.

Lindell teki kauden neljännen maalinsa, kun Dallas Stars pyyhki lattiaa New York Islandersilla ja voitti kotonaan 5–0.
Dallas rynni jo avauserässä kolmen maalin johtoon. Lindell teki 3–0-osuman rannelaukauksella vasemman B-pisteen kaarelta. Lindell myös syötti Jason Spezzan 5–0-maalin toisessa erässä. Suomalainen valittiin ottelun tähdistöön.

Barkovin tyhjiin tekemä 3–1-maali käytännössä sinetöi Florida Panthersin vierasvoiton Buffalo Sabresista. Florida iski sen jälkeen vielä toisen maalin tyhjiin ja voitti 4–1.

Barkov kirjautti myös syöttöpisteen Jevgeni Dadonovin tasoitusmaaliin avauserässä. Suomalainen sai kiekon maalin edessä, ja Robin Lehnerin torjuttua hänen yrityksensä Barkov siirsi kiekon Dadonoville, joka pääsi iskemään maalin.

Voitto oli Floridalle vasta kauden viides. Se nousi itälohkon jumbosijalta juuri Buffalon ohi.

Suomalaisten pistepörssiä johtavalla Barkovilla on nyt kasassa 15 ottelusta tehot 5+12=17.

Teräväiselle kaksi pistettä.

Patrik Laineen maalivire alkaa löytyä, sillä hän on tehnyt maalin nyt neljässä perättäisessä ottelussa. Kaikkiaan Laineella on tällä kaudella kasassa kahdeksan osumaa.

Laineen Winnipeg jäi vieraskaukalossa alkukauden yllättäjäjoukkue Vegas Golden Knightsin jalkoihin. Vegas voitti 5–2 ja vankisti asemaansa länsilohkon kolmosena. Winnipeg on lännessä neljäntenä.

Laine toi toisessa erässä Winnipegin maalin päähän 2–3:een. Hän teki maalinsa ylivoimalla lämärillä suoraan Dustin Byfuglienin syötöstä.

Useat suomalaiset ylsivät tehoille myös Columbuksen ja Carolinan ottelussa. Columbuksen Markus Hännikäiselle kirjattiin syöttöpiste Brandon Dubinskyn avauserän 1–0-maaliin, mutta ottelu päättyi lopulta vierasjoukkue Carolinan 3–1-voittoon.

Jordan Staal teki kaksi maalia ja nosti Carolinan rinnalle ja ohi. Teuvo Teräväinen merkittiin syöttäjäksi molempiin Staalin maaleihin, kolmannen erän 2–1-voittomaalissa oli syöttäjänä myös Sebastian Aho.

Aholla on kasassa tältä kaudelta kahdeksan syöttöpistettä, mutta ei vielä yhtään maalia.

Rantasen Colorado hävisi.

Mikko Rantanen saalisti syöttöpisteen, kun hänen joukkueensa Colorado hävisi Ottawalle jatkoajalla Tukholmassa pelatussa ottelussa. Rantanen syötti Nathan MacKinnonin 3–3-tasoituksen kolmannessa erässä.

Ottawan 4–3-voittomaalin teki jatkoajalla Mark Stone, jolle osuma oli illan toinen.

Yön muissa otteluissa Toronto kukisti Bostonin jatkoajalla 3–2 ja Washington voitti viime vuosien pudotuspelien kilpakumppaninsa Pittsburghin 4–1.