Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Nyt myös Erkki Tuomioja avautuu Vuokko Piekkalasta: ”Sen vain totean, ettei tätä aiemmin ole tarvinnut kysyä”

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan puheet ja toiminta on herättänyt voimakasta arvostelua. Muun muassa Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi arvosteli rajuin sanankääntein valtakunnansovittelijaa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Useat palkansaajajärjestöjen edustajat ovat suuttuneet Piekkalan lausunnoista Kauppalehdessä. Piekkala toteaa lehden haastattelussa muun muassa, ettei hän tule esittämään työehtoriitojen sovittelussa kiky-tuntien poistamista.

Kritiikin on pannut merkille myös SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta.

– Kyllähän tämä viesti on liitoilta ollut tähänkin saakka sen suuntainen, että jos Bulevardilta pysytään poissa, niin parempi. Sieltä on vaikea löytää ratkaisua. Jonkun näköinen epäluottamus siinä tällä hetkellä vallitsee erityisesti palkansaajajärjestöjen osalta, Eloranta sanoi Demokraatille.

Nyt Piekkalaa kommentoi myös SDP:n kansanedustaja Erkki Tuomioja. Hän siteeraa valtakunnansovittelijan tehtävän kuvausta valtakunnansovittelijan toimiston verkkosivuilla.

”Valtakunnansovittelijan tehtävänä on sovitella työriitoja ja edistää työnantajien ja palkansaajien välisiä suhteita. Sovittelija auttaa työmarkkinaosapuolia hakemaan ratkaisua työriidoissa, jotka uhkaavat työrauhaa.” Mahtaako tämä toimenkuva nykyisin oikein toteutua? Kunhan kysyn. Sen vain totean, ettei tätä aiemmin ole tarvinnut kysyä”, Tuomioja kirjoittaa Facebookissa.

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder sanoi tänään Demokraatille, että isossa kuvassa sovittelujärjestelmää pitää kokonaisuudessaan muuttaa ja vahvistaa.

Hän toteaa, että menisi kohti Ruotsin järjestelmää eli Suomessa olisi enemmän kuin yksi valtakunnansovittelija ja sinne keskitettäisiin myös esimerkiksi virallinen palkkatilastointi.

– Siellä olisi myös tilastoihmisiä ja tutkijoita, Fjäder sanoo.

Eli käytännössä hän resursoisi valtakunnansovittelijan toimistoa nykyistä laajemmin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
25.9.2020
Tänään kuultiin murheellista tietoa koronarokotteen aikataulusta – THL:n ylilääkäri torppaa nyt väitteen Demokraatille
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE