Talous

Nyt se on varmaa: Nordea siirtyy Suomeen

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Finanssikonserni Nordean kotipaikka siirtyy Suomeen. Nordean hallitus päätti tänään käynnistää emoyhtiön kotipaikan siirron Ruotsista Suomeen.

Nordea selvitti mahdollisuuksia muuttaa pääkonttorinsa pois Ruotsista Suomeen tai Tanskaan. Analyytikkoarvioissa pidettiin etukäteen hyvin mahdollisena, että pääkonttori voisi siirtyä Suomeen.

Emoyhtiön kotipaikan mahdollinen siirto ei Nordean mukaan vaikuta asiakkaisiin ja koskee vain hyvin rajattua määrää työntekijöitä.

Nordea pettyi keväällä siihen, että pankeille määrätyt vakausmaksut olivat kohoamassa Ruotsissa. Alun perin Nordean odotettiin kertovan pääkonttoripäätöksestä jo kesän aikana. Pankki sanoi kuitenkin haluavansa arvioida Ruotsin ja Tanskan viimeaikaiset ilmoitukset, joiden mukaan maat selvittävät mahdollista liittymistä EU:n pankkiunioniin.

Nordealla on vahvat juuret myös Suomessa, ja 90-luvun fuusioiden yhteydessä ilmassa oli maaotteluhenkeä Suomen ja Ruotsin välillä nyttemmin pohjoismaisessa Nordeassa. Kymmenen viime vuoden aikana pankin sinivalkoisuus on jälleen ollut kasvussa. Sampo on nykyisin Nordean suuromistaja, ja Nordean hallituksen puheenjohtaja on Björn Wahlroos. Nordean konsernijohdossakin kipparoi suomalainen Casper von Koskull.

Von Koskull totesi kesällä, että EU:n pankkiunioni on tärkein, muttei ainoa tekijä, kun Nordea miettii pääkonttorinsa sijaintipaikkaa. Suomi on jo mukana pankkiunionissa, jossa mahdollista pankkikriisiä ratkottaisiin ennen kaikkea eurooppalaisella tasolla.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat