Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

“Ollut raskaammassa paikassa pääministerinä kuin ehkä kukaan sitten toisen maailmansodan” – näin Marinin päätöstä kommentoitiin

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin tapasi mediaa eduskunnassa Helsingissä 5. huhtikuuta 2023.

SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin ilmoitti keskiviikkona, että ei aio pyrkiä enää puolueen puheenjohtajaksi syyskuun puoluekokouksessa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Marinin päätös kirvoitti vuolaita kiitoksia hallituskumppaneilta ja muilta nimekkäiltä poliitikoilta.

-  Olemme menneet yhdessä läpi kriisien. Samalla on tehty tärkeää ilmasto- ja luontotyötä, palautettu koulutukseen Sipilän hallituksen leikkaamia euroja ja torjuttu eriarvoisuutta. Mitkä ikinä ovatkaan seuraavia askeleitasi, onnea tulevaan, kirjoitti vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo Twitter-tilillään vihreän sydänemojin kera.

-  Kiitos yhteistyöstä kuluneiden vuosien aikana ja kaikkea hyvää jatkoon, kirjoitti puolestaan vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson Twitterissä.

SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen kiitteli niin ikään Marinia suurin sanoin.

-  Jäät historiaan Suomen ja SDP:n suurena johtajana. Olet hoitanut kriisiajan johtamisen vahvana ja antanut kaikkesi. Täysi kunnioitus ja arvostus päätöksellesi.

Mäkynen kertoi keskiviikkona STT:lle, että ei itse pyri SDP:n puheenjohtajaksi.

“Astuuko Sanna Marin syrjään tehdäkseen tilaa sinipunahallitukselle?”

MYÖS vihreiden entinen puheenjohtaja, europarlamentaarikko Ville Niinistö kiitteli Marinia tviitissään.

-  En ole ollut kaikesta samaa mieltä Sanna Marinin kanssa, ja sen olen sanonut, mutta paljosta olen ollut, ja senkin olen sanonut. Siitä olen varma, että Marin on tehnyt pääministerinä Suomen kansainväliselle asemalle ja suomalaisten tasa-arvoiselle tulevaisuudelle hyvää.

Entinen SDP:n kansanedustaja ja ex-puoluesihteeri Mikael Jungner kuvaili Marinin tarinaa Twitterissä huikeaksi.

-  Vain 34-vuotiaana pääministeriksi ja jo 37-vuotiaana valtiomieheksi. Ja siinä välissä Suomi Natoon ja maailmanluokan tähdeksi. Hattu päästä, ja tarina jatkukoon, Jungner kirjoitti.

Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja ja entinen kansanedustaja Paavo Arhinmäki ei myöskään säästellyt sanojaan Marinin pääministerikautta kehuessaan.

-  Sanna Marin on ollut raskaammassa paikassa pääministerinä kuin ehkä kukaan sitten toisen maailmansodan. Inhimillisesti ymmärrettävää, että haluaa nyt vähän vähemmän raskaan tehtävän, Arhinmäki kirjoitti ja arveli Marinin päätöksen helpottavan myös mahdollisuutta rakentaa sinipunahallitusta.

-  Astuuko Sanna Marin syrjään tehdäkseen tilaa sinipunahallitukselle? Vai olenko vain optimisti? kommentoi niin ikään vihreiden entinen kansanedustaja, konkaripoliitikko Osmo Soininvaara Twitterissä.

Marin vei ulkopolitiikallaan Suomen cooleimpien maiden joukkoon maailmassa.

EUROPARLAMENTAARIKKO Eero Heinäluoma (sd.) kiittää Twitterissä Marinia hienosta työstä maan pääministerinä ja SDP:n puheenjohtajana.

– Lyhyessä ajassa olet jättänyt ison noteeratun jäljen Suomen politiikan ja saanut myös poikkeuksellisen arvostetun aseman maailman päättäjien keskuudessa. Sinua vielä tarvitaan!

– Lähetin pääministerille viestin maanantaina. Kiitin kriisiaikojen johtajuudesta, joka jää historiaan. Historiaan jää sekin, että poikkeuksellisen vaalivoiton jälkeen puheenjohtaja väistyy. Arvostukseni Sanna Marinia kohtaan kasvaa entisestään, kommentoi liikenne- ja viestintäministerinä Marinin hallituksessa toiminut Timo Harakka (sd.).

Marinia kiittelee myös keskustan kansanedustaja Hanna Kosonen.

– Sanna Marin vei ulkopolitiikallaan Suomen cooleimpien maiden joukkoon maailmassa. Johti maamme läpi koronan ja Natoon, hän kuvaa tviitissään ja toivottaa Marinille “iloa ja valoa kaikkeen tulevaan”.

Liike nytin puheenjohtaja Harry Harkimo toivottaa niin ikään Marinille kaikkea hyvää tulevaan.

– Nuorena yllättäen pääministeriksi ja aika monta kriisiä läpi yhden hallituskauden aikana. Kaikesta en ole ollut samaa mieltä, mutta onhan se kuitenkin hyvin vedetty, Harkimo tviittaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE