Politiikka

Oppositio kokousti jälleen koulutus-välikysymyksestä – Rinne: Hallituksen vastaus eriarvoisuus-välikysymykseen ei tyydyttänyt

Lehtikuva / Jussi Nukari
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.
Lehtikuva / Jussi Nukari
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.
Lehtikuva / Jussi Nukari
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.

Eduskunnan oppositiopuolueet ovat olleet jälleen tänään aamupäivällä koolla pohtimassa välikysymystä koulutuksesta.

Asian taustalla on muut oppositiopuolueet yllättänyt vihreiden ulostulo koulutuksen eriarvoistumista käsittelevällä välikysymyksellä.

Esimerkiksi SDP:ssä katsottiin vihreiden sooloilevan, kun normaalisti on ensin sovittu, mitkä oppositiopuolueet ovat välikysymyksessä mukana. Hämmennystä aiheutti myös se, että samaan aikaan oli tulilla hallituksen eriarvoistavaa politiikaa laajasti käsittelevä välikysymys.

Oppositiopuolueet kävivät jo viime viikolla alkuviikosta koulutus-välikysymyksestä pohdintaa (asiasta tässä linkissä).

Viime torstaina taasen hallitus vastasi SDP:n, vasemmistoliiton ja vihreiden välikysymykseen, joka koski laajemmin hallituksen eriarvoistavaa politiikkaa. Myös koulutuksesta puhuttiin paljon.

Koulutuksen eriarvoistumiseen keskittyvä välikysymys ei ehtisi enää eduskunnan aikataulujen vuoksi syysistuntokaudella käsittelyyn.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne toteaa, että tänään maanantaina oppositiopuolueiden kokouksessa todettiin, että koulutus on yhteiskunnan tulevaisuuden kannalta keskeinen asia ja hallitus on leikannut tulevaisuutta vahingoittavasti koulutuksesta.

– Hallitus ei vastannut eriarvoisuus-välikysymyksen yhteydessä tavalla, joka tyydyttäisi oppositiota, ei koulutukseen eikä muihinkaan eriarvoisuuteen liittyviin kysymyksiin. Asiaan palataan, Antti Rinne sanoi tänään eduskunnassa Demokraatille.

Tämän päivän kokouksen henkeä Rinne luonnehti hyväksi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat