Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Talous

Oulun Energia on lopettanut sopimuksensa Teboilin kanssa

LEHTIKUVA / RITVA SILTALAHTI

Oulun Energia on lopettanut sopimuksensa venäläisomisteisen Teboilin kanssa. Oulun Energia kertoo löytäneensä uuden toimittajan kaikille tarvitsemilleen öljyjakeille.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

-  Uudella toimittajalla on kyvykkyys toimittaa öljyä tarpeen mukaan välittömästi, sanoo liiketoimintajohtaja Pertti Vanhala tiedotteessa.

Oulun Energian mukaan yhtiö valmisteli kilpailutusta kevään aikana. Kilpailutus uudesta öljyn toimittajasta aloitettiin heti lomakauden päätyttyä.

Venäläisen hakkeen käytöstä Oulun Energia luopui maaliskuussa heti, kun korvaavan polttoaineen saatavuus oli ensin taattu. Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuun lopulla.

Öljyä käytetään kovilla pakkasilla

Öljyn osuus Oulun Energian tuotannossa on 1-2 prosenttia. Öljyä käytetään kovilla pakkasilla, jolloin Toppilan ja Laanilan voimalaitosten tuottama lämpö ei riitä. Öljyä käytetään myös voimalaitosten käynnistyspolttoaineena huippulämpölaitosten lisäksi.

Oulun Energia kertoo, että yhtiön pitkän tähtäimen tavoitteena on luopua öljyn käytöstä kokonaan. Huippulämpölaitosten öljynkäyttöä korvataan tulevaisuudessa mahdollisesti sähkö- ja pellettikäyttöisillä vaihtoehdoilla tai bioöljyillä.

Yhtiön mukaan muutosten tekeminen vie kuitenkin vuosia.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE