Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Pääradan matkustajien kannattaa varautua myöhästymisiin – raiteilta suistuneen tavaravaunun aiheuttamat vauriot jumittivat liikenteen

Lehtikuva

Junaliikenne käynnistettiin pääradalla Tampereen ja Parkanon välillä aamuseitsemältä, kertoo rataliikennekeskus. Ylöjärvellä saatiin käyttöön yksi raide, mutta toisen raiteen korjaustyöt jatkuvat.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Matkustajia pyydetäänkin varautumaan aamupäivän aikana myöhästymisiin junien ruuhkautumisen ja Ylöjärven tavallista pienemmän ratamäärän vuoksi.

– Toisen raiteen korjaustöitä jatketaan aamupäivällä ja töiden valmistumisesta ei ole tarkkaa arviota. Se vaikuttaa radan käytettävyyteen siten, että junille aiheutuu 10–20 minuutin luokkaa olevia myöhästymisiä, kertoo liikennepäällikkö Timo Hämäläinen rataliikennekeskuksesta.

Junaliikenne pääradalla Tampereen ja Parkanon välillä katkesi eilen illalla, kun tavaravaunu suistui raiteilta Ylöjärvellä. Vaurio aiheutui tavaraliikenteen vaihtotyössä.

– Kun vaunuja on siirretty raiteelta toiselle, yksi tavaravaunu on suistunut pois kiskoilta. Se on sellaisessa paikassa, että junat eivät mahdu sitä ohittamaan, Hämäläinen kertoi tiistaina.

Osa junista reilusti myöhässä

Ratavaurion vuoksi yöjunat ovat merkittävästi myöhässä. VR kertoo, että esimerkiksi IC 265 Helsingistä Kemijärvelle on myöhässä noin 10 tuntia, IC 273 Helsingistä Rovaniemelle noin viisi tuntia ja vastaavasti IC 266 Rovaniemeltä Helsinkiin on aikataulustaan noin viisi tuntia jäljessä.

Pohjoiseen menevät yöjunat jäivät illalla odottamaan radan aukeamista Tampereelle, ja yöjunat etelän suuntaan odottivat Seinäjoella.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE