Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Päätoiminen yrittäjä paljastui Kela-huijariksi – käräjäoikeus piti tekoa törkeänä ja tuomitsi seitsemän kuukauden vankeusrangaistuksen

Yrittäjänä toiminut mies nosti liki kahden vuoden ajan työmarkkinatukea ja sai huijattua itselleen yli 20 000 euroa. Mies tuomittiin tänään Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa törkeästä petoksesta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Oikeudessa mies myönsi ilmoittaneensa Kela-hakemuksissaan olevansa kokonaan työtön, vaikka todellisuudessa hän toimi päätoimisena yrittäjänä. Mies kuitenkin puolustautui sanomalla, että hän luuli verotoimiston välittävän Kelalle tiedot yritystoiminnasta. Käräjäoikeuden mukaan tällä ei ollut merkitystä.

– Vaikka verotoimistossa syytetylle olisikin kerrottu, että hänen liiketoiminnastaan menee tieto kaikille viranomaisille, ei tämä poista hänen velvollisuuttaan ilmoittaa hakemuksissaan Kansaneläkelaitokselle totuudenmukaisia tietoja, oikeus totesi.

Oikeuden mukaan siitä huolimatta, että tiedot välittyisivätkin viranomaisten välillä, ne tavoittaisivat tukien myöntäjän vasta sitten, kun rahaa olisi jo maksettu virheellisin perustein.

– Huomioitavaa lisäksi on, että kysymys ei ole kertaluontoisesta menettelystä, vaan syytetty on ilmoittanut samat valheelliset tiedot lukuisissa eri hakemuksissa.

Oikeus piti tekoa törkeänä, sillä se kesti lähes kahden vuoden ajan ja mies ehti saada rikoksella merkittävää taloudellista hyötyä.

Oikeus tuomitsi miehelle seitsemän kuukauden vankeusrangaistuksen, joka määrättiin 210 tunnin yhdyskuntapalveluna.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
25.9.2020
Tänään kuultiin murheellista tietoa koronarokotteen aikataulusta – THL:n ylilääkäri torppaa nyt väitteen Demokraatille
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE