Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Packalénin virustartunta voi vaikuttaa tähänkin: Haaviston asian käsittely valiokunnassa uhkaa venyä

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) al-Hol-leiriläisiin liittyvän ministerivastuuasian käsittely perustuslakivaliokunnassa saattaa venyä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Syynä on se, että perustuslakivaliokunnan perussuomalaiset jäsenet ovat altistuneet koronavirukselle. Asiasta kertoo perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.).

– Valiokunnan perussuomalaiset jäsenet ovat olleet tekemisessä koronatartunnan saaneen kansanedustajan Tom Packalénin (ps.) kanssa, Ojala-Niemelä kertoo.

Perjantaina työterveyshuolto selvitti, voisivatko altistuneet perussuomalaiset mennä perjantaina testiin ja saada tulokset alkuviikosta. Ensi viikolla on tarkoitus pohtia, jatketaanko asiantuntijakuulemisia vai ei.

Sen jälkeen valiokunta ryhtyy valmistavaan keskusteluun, jonka pohjalta valiokuntaneuvos laatii mietinnön täysistuntoa varten.

Keskustelu asiasta oli tarkoitus aloittaa jo perjantaina, mutta kun perussuomalaiset olivat poissa, näin ei toimittu. Haavisto oli kuitenkin perjantaina valiokunnan kuultavana.

Ojala-Niemelän mukaan asian käsittelylle on varattu koko ensi viikko, mutta mietintö ei välttämättä vielä silloin tule valmiiksi, vaikka perussuomalaiset pääsisivät osallistumaan käsittelyyn.

Eduskunnassa on istuntotauko lokakuun viimeisellä viikolla, joten jos mietintö ei valmistu ennen sitä, se venyy istuntotauon jälkeiselle viikolle.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE