Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Päivi Räsänen vaatii voimakkaita toimia: ”Ihmisten lähikontaktit tulisi nyt rajata vain välttämättömään toimintaan”

Lehtikuva / Jussi Nukari

Kristillisdemokraattien entinen puheenjohtaja, lääketieteen lisensiaatti Päivi Räsänen odottaa hallitukselta voimakkaita toimia koronakuolemien torjunnassa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Valmiuslaki on syytä säätää, jotta sen tultua voimaan oppilaitoksille, kouluille, kokoontumisille, matkustamiselle ja liikkumisille on mahdollista tarvittaessa nopeasti asetuksella saada valtakunnallisesti yhtenäiset pelisäännöt. Hallituksen tulisi jo tänään antaa yhtenäisiä suosituksia kouluille ja oppilaitoksille, koska tällä hetkellä kuntien toimet poikkeavat huomattavasti toisistaan.’

Räsäsen mielestä myös päiväkotien ja alakoulujen lapsimäärää voidaan rajoittaa niin, että kotiin siirtyvät ne lapset, joiden vanhemmilla on mahdollisuus hoitaa lapsensa kotona.

”Terveydenhoitohenkilöstön ja muiden välttämättömien työtehtävien suorittajien lapset tulee hoitaa. Ihmisten lähikontaktit tulisi nyt rajata vain välttämättömään toimintaan.”

Räsänen arvioi tiedotteessaan, että suurin ongelma tulee olemaan juuri tehohoidossa.

”Suomessa tila- ja laitekapasiteettia riittää suhteellisen hyvin, mutta tehohoitoon koulutettua henkilökuntaa ei ole riittävästi näköpiirissä ja jo nyt hyvin ennustettavissa olevan koronaepidemian tarpeisiin. Tehohoidon kapasiteetti on jo sidottu olemassa oleviin ja tuleviin tehohoitopotilaisiin. Tämän takia on heti käynnistettävä sairaaloiden sisäiset koulutusohjelmat, joissa anestesiahoitajat ja muiden toimenpideyksiköiden hoitajat koulutetaan tehohoidon edellyttämiin tehtäviin. Vakituisesta tehohoitoyksiköiden henkilökunnasta osa tulee myös sairastumaan ja heille tarvitaan korvaajat. Tämän takia suunniteltu leikkaustoiminta tulee ajaa alas ja henkilöstövoimavarat keskittää koulutukseen ja tilojen ja laitteiden valmistelemiseen.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
27.3.2020
Työntekijöille lomautukset, omistajille yli 3 miljoonan euron osingot – ”Vastuuton ja törkeä päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE