Talous

Palkkaneuvottelijoille osviittaa: Suomen bruttokansantuote jatkaa pirteää kasvua

Getty Images
Getty Images
Getty Images

Suomen työpäiväkorjattu bruttokansantuote kasvoi huhti–kesäkuussa 3 prosenttia verrattuna samaan aikaan viime vuonna, kertoo Tilastokeskus. Verrattuna vuoden ensimmäiseen neljännekseen bruttokansantuote kasvoi toisella neljänneksellä 0,4 prosenttia.

Vienti pysyi toisella neljänneksellä alkuvuoden tasolla. Kasvua oli kuitenkin edellisvuoden samaan ajankohtaan verrattuna noin 8 prosenttia. Tuonti kasvoi alkuvuoteen verrattuna 3 prosenttia ja edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 4 prosenttia.

Investoinnit kasvoivat toisella neljänneksellä jopa 11 prosenttia verrattuna vuodentakaiseen. Lisäksi yksityinen kulutus kasvoi hieman.
Danske Bankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki arvioi tiedotteessaan, että Suomen talous kirii viimein Saksan ja Ruotsin vauhtia hieman kiinni.

– Talouden kasvu on viimein myös laaja-alaista ja tasapainoisempaa, eli myös avoin vientisektori menestyy kansainvälisessä kilpailussa ja investoi voimakkaasti.

Kuoppamäki nostaa tuoreista talousluvuista parhaaksi merkiksi sen, että kone-, laite- ja kuljetusvälineinvestointien nousu jatkuu.

 

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat