Patri Laine laitettiin tylysti penkille – Valmentaja: “Siihen vaikuttavat monet muutkin asiat”

LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Kirk Irwin
Patrik Laine.

Jääkiekon NHL:ssä maalivahti Joonas Korpisalo takasi Columbus Blue Jacketsille 3–2-voiton Carolina Hurricanesista. Korpisalo torjui 22 kertaa.

DEMOKRAATTI/STT

Joukkueiden eilinen kohtaaminen päättyi Carolinan 6–5-voittoon. Maalimättäjäisiin osallistui eilen myös Patrik Laine, joka teki Columbukselle kaksi maalia. Tänään Laine jäi maaleitta.

Columbuksen valmentaja John Tortorella antoi Laineelle vain 11 minuuttia peliaikaa, eikä päästänyt häntä jäälle kolmannessa erässä lainkaan. Kyse oli ilmeisesti toisen erän tilanteesta, jossa Carolinan Brock McGinn teki maalin Laineen ollessa puolustusalueella. Laine pysytteli sivussa maalin edustalla pyörineestä sumpusta ja kun kiekko liukui Lainetta kohti, McGinn nappasi sen.

Tilanteesta syntyi Carolinalle 2–2-tasoitus. Laine päätyi istumaan vaihtopenkillä yli 26 minuuttia putkeen, laskee nhl.com. Laine on pelannut Columbuksen paidassa nyt neljä ottelua.

–  Mielestäni prosessiin kuuluu se, että ymmärretään, miten joukkueessamme toimitaan ja miten ollaan kurinalaisia ammattilaisia. Ne kuuluvat tähän olennaisesti, päävalmentaja John Tortorella totesi.

Tortorellan mukaan syynä penkitykseen ei ollut lähietäisyydeltä seurattu takaiskumaali.

–  En tehnyt sitä (Laineen penkitystä) siksi, että hän mokasi (McGinnin maalissa). Siihen vaikuttavat monet muutkin asiat, ja ne pysyvät visusti pukukopin puolella.

–  Minun täytyi tehdä niin. Pelaajan penkittäminen on viimeinen asia, jonka haluan tehdä. Se on periaatteessa helppo ratkaisu, mutta suoraan sanottuna viimeinen vaihtoehto. Mutta jos tuntuu siltä, että niin on tehtävä, sitten teen niin.

Suomalaishyökkääjä Mikko Koivu ei ollut mukana Columbuksen kokoonpanossa.

Tampa Bay antoi kyytiä Nashvillelle

Päivän muissa otteluissa Tampa Bay Lightning antoi kyytiä Nashville Predatorsin maalia vahtineelle Pekka Rinteelle. Tampa Bay voitti ottelun 4–1. Rinne torjui 31 kertaa. Lightningin kaksi viimeistä maalia syntyivät pelin kahden viimeisen minuutin aikana.

New Yorkin kilpakaksikko Islanders ja Rangers kohtasivat kolmatta kertaa tällä kaudella. Rupeama päättyi Islandersin hyväksi 2–0. Aiemmista kohtaamisista kumpikin joukkue on voittanut yhden.

Edmonton Oilers voitti Ottawa Senatorsin 3–1. Edmontonin suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi oli jäällä vajaat 16 minuuttia, mutta jäi pisteittä. Puljujärven pistesaldo tällä kaudella on 3+2.

Toronto Maple Leafs puolestaan otti jo kolmannen voiton Vancouver Canucksista, tällä kertaa luvuin 3–1. Yritystä Vancouverilta ei kuitenkaan puuttunut, sillä Toronton maalivahti Frederik Andersen sai torjua 31 laukausta. Canucksien Braden Holtbya kohti lauottiin vain 19 kertaa. Holtby sai kiekoista kiinni 16.