Patrik Laine nousee kohti suomalaisten pörssikärkeä

Patri Laine.

Winnipeg Jetsissä pelaava Patrik Laine on jälleen rikkonut 60 pisteen rajan jääkiekon NHL:ssä.

DEMOKRAATTI/STT

Hyökkääjä Laine teki Vegas Golden Knightsia vastaan heti ensimmäisessä erässä sekä syöttöpisteen että ylivoimamaalin, mikä nosti hänen kauden tehopistesaldonsa 61:een.

Laine on yltänyt yli 60 pisteen myös kahdella aiemmalla NHL-kaudella. Hankalalla viime kaudella hän jäi 50 pisteeseen.
Laineen syötöstä maalin teki Nikolaj Ehlers kun ottelua oli pelattu vasta puolisen minuuttia. Laineen oman 2–0-maalin aika tuli viidennellä peliminuutilla.

Jets aloitti Golden Knightsia vastaan vahvasti iskemällä ensimmäisessä erässä 3–0-johdon.

– Tarvitsimme vahvan alun, sillä ensimmäiset erät ovat olleet meille vaikeita. Kolme maalia avauserässä antoi meille itseluottamusta, Laine kertoi Jetsin Twitterissä julkaistussa haastattelussa.

Toisessa erässä Jets kasvatti johtoaan vielä yhdellä maalilla. Maalittoman kolmannen erän jälkeen kotijoukkue kirjautti voittonumeroikseen 4–0.

Vegas oli ennen peliä länsilohkossa neljäntenä. Winnipeg oli kymmenentenä, mutta voitto nosti joukkueen ainakin hetkellisesti yli pudotuspelirajan.

– Vegas on todella hyvä joukkue, ja heiltä on vaikea viedä pisteitä. Tässä vaiheessa jokainen piste merkitsee, joten voitto oli arvokas, Laine sanoi.

Tämän kauden pistepörssissä Laine nousi suomalaisista kolmanneksi. Sebastian Aholla ja Aleksander Barkovilla on koossa 62 pistettä ja Laineella 61. 60 pisteen rajapyykkiin on yltänyt myös Teuvo Teräväinen.

St. Louisin kahdeksan voiton putki poikki.

Länsilohkon ykköspaikalta päivän peliin lähtenyt, liigamestaruuttaan puolustava St. Louis Blues hävisi yllättäen vieraspelinsä itälohkon viimeisillä sijoilla rimpuilevalle New Jersey Devilsille luvuin 2–4.

St. Louis oli voittanut edellisistä otteluistaan kahdeksan putkeen, kertoo NHL.com. Sivuston mukaan New Jersey selviytyi edellisen kerran parivaljakon kohtaamisesta voittajana tammikuussa 2014.

New Jersey puolestaan venytti kotivoittojen putkensa viiteen. Cory Schneider torjui kotijoukkueen maalilla 31 kertaa, Bluesin Jordan Binnington puolestaan pysäytti 28 kiekkoa.