Patrik Laine teki seuransa historiaa – antoi tunnustusta pelikavereilleen: “Olen ylpeä koko ryhmästä”

LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Scott Taetsch

Patrik Laine laukoi kaksi maalia, kun Columbus Blue Jackets kaatoi Washington Capitalsin 5-4, ja teki samalla Blue Jacktsin seurahistoriaa.

Suomalaishyökkäääjästä tuli ensimmäinen Columbuksen pelaaja, joka on tehnyt kaksi maalia kolmessa perättäisessä NHL-ottelussa.

Laineen ensimmäinen maali kavensi tilanteeksi 2-1 toisen erän puolivälissä ja tasoitti pelin 3-3:een neljä sekuntia ennen toista erätaukoa.

-  Keksimme keinot moneen kertaan tänään. Olen ylpeä koko ryhmästä, Laine sanoi pelin jälkeen NHL:n nettisivuilla.

Kolmannen erän lopulla tilanne oli 4-4 ja peli vaikutti jo menevän jatkoajalle, mutta pelin viimeisellä minuutilla Laine avasi syötöllään joukkuetovereilleen Boone Jennerille ja Gustav Nyquistille maaliin johtaneen hyökkäyksen. Laineen 2+1-tehopistepotti oli hänen parhaansa tältä kaudelta.

Kesän 2018 NHL-varaustilaisuuden seitsemännen kierroksen valinta Trey Fix-Wolansky luisteli ensimmäisen kerran elämässään jäälle NHL-ottelussa ja sai nähdä, miten hänen laukauksensa lirui Capitalsin maalivahdin Pheonix Copleyn taakse 4-3-johtoon.

Fix-Wolanskyn vanhemmat olivat matkanneet Edmontonista Washingtoniin katsomaan poikansa NHL-debyyttiä.

-  Valmentajat käskivät minua laukomaan, joten lauoin ja kuulin yleisön kohahtavan hiukan, joten tiesin, että kiekko oli hänen takanaan. Yritin vain mennä maalille ja näin kiekon menevän sisään. Se oli todennäköisesti suurin riemu, jota olen tuntenut eläessäni, Fix-Wolansky kertoi.

Minnesota Wildin Kaapo Kähkönen ohitettiin vain kerran, kun Winnipeg Jets voitti kotiottelun Kähkösen joukkuetta vastaan maalein 2-0. Winnipegin Nate Schmidt nakkasi ottelun viimeisen osuman tyhjään maaliin keskiviivalta.

Kähköselle kertyi torjuntoja ottelusta yhteensä 27.

Ottawa Senators otti kotonaan 4-3-voiton Carolina Hurricanesista. Sebastian Aho syötti Carolinan avausmaalin, ja Carolinan maalilla vartioinut Antti Raanta torjui 27 kertaa.