LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Kirk Irwin
Patrik Laine.

Jääkiekon NHL:ssä suomalaishyökkääjistä sekä Columbus Blue Jacketsin Patrik Laine että Pittsburgh Penguinsin Kasperi Kapanen pääsivät kasvattamaan syöttöpistesaldoaan.

DEMOKRAATTI/STT

Kapanen syötti Pittsburghin ensimmäisen maalin ottelussa, joka päättyi joukkueen 4–1-voittoon New York Islandersista. Kapanen onnistui ryöstämään kiekon Islandersin Brock Nelsonilta ja ohjaamaan sen joukkuetoverilleen Sidney Crosbylle, joka pelasi NHL-uransa 999:nnen pelinsä.

Laine oli syöttäjänä niin ikään Columbuksen ensimmäisessä, Cam Atkinsonin viimeistelemässä maalissa pelissä Nashville Predatorsia vastaan. Ottelu päättyi Columbuksen 3–0-voittoon, kun Nashvillen maalia vahtinut Juuse Saros onnistui torjumaan vain 19 laukausta 21:stä.

Puolustuspelinsä jälleen kuosiin saanut Columbus nakutti vastustajan verkkoon tasaisesti maalin per erä. Vahvaa oli myös Nashvillen yritys, sillä nollapelin torjunutta Columbuksen maalivahtia Elvis Merzlikinsiä kohti lauottiin 32 kertaa.

Predators on hävinnyt kuudesta viime pelistään viisi.

Boston Bruinsin maalilla Tuukka Rask antoi sijaa Jaroslav Halakille, jonka onnistui torjua 23 kiekkoa 26:sta. New Jersey Devils vei ottelun voiton luvuin 3–2. Kyle Palmieri teki Devilsien maaleista kaksi.

New York Rangersin ja koronavirusprotokollan määräämältä tauolta jäälle palanneen Philadelphia Flyersin tilit saatiin selviksi vasta voittolaukauskilpailussa.

Rangersille voittolaukausmaalit saivat aikaan Kaapo Kakko ja Artemi Panarin, jonka nimiin newyorkilaisten 3–2-voittomaali kirjattiin. Flyersin riveistä voittolaukauskisassa onnistui vain Sean Couturier.