Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Urheilu

Pentti Salmi: Koripallomestaruutta ei voiteta kävellen

LEHTIKUVA / MIKKO STIG
Nokian Niko Mattila (oik.) ja Seagullsin Okko Järvi (vas.) koripallon miesten Korisliigan ratkaisevassa seitsemännessä finaaliottelussa.

Kyllä kävellenkin Suomen mestaruuden voi voittaa, mutta silloin pitää olla vähintäänkin Aku Partanen ja kyseessä on yleisurheilu.

Pentti Salmi

Koriksessa kävelyaskeleet eivät tepsi, sillä otteluun sisältyy olennaisesti intensiteetti, vauhti. Ja juuri siihen tämänvuotinen BC Nokian yllätysmestaruus rakentui.

Seitsemännen finaalipelin jälkeen Seagullsin kapteeni Rene Rougeau totesikin: “He tulivat pitkän matkan takaa kun päästimme jalan pois kaasulta”.

KÄSITTÄMÄTÖN 17 pisteen johdon hukkaaminen viimeisessä finaalissa saa selityksensä juuri tästä.

Lokkien peli meni jalanjälkikorikseksi kun pallon liikkuminen ja miesten vaarallisuus katosi. Siinä vaiheessa Nokia oli omillaan, se juoksi ja onnistui.

Ja kyllähän Lokit missasivat mestaruuden myös huonoihin vapaaheittoihin. Finaaleissa Seagullsin tarkkuus vapareissa oli vain vaivaiset 62,5 prosenttia kun vielä runkosarjassa se oli 75,9 prossaa.

Erikoista finaalisarjassa oli sekin kun loukkaantumiset iskivät. Nokialta rosterista tippuivat Fiifi Aidoo ja Tomas Murphy. Seagullsista puolestaan Chuba Ohams oli hänkin pakkolevossa.

Mutta kuinka ollakaan, Nokian peliin kahden soturin puuttuminen ei vaikuttanut tipan tippaakaan, mutta Lokkien touhuun yhdenkin ukon huili paljon puuduttavammin.

FINAALIEN MVP oli ansaitusti Nokian Both Gach.Hän oli valmentaja Greg Gibsonin työhevonen, sillä mies pelasi koko kauden 34 minuutin ottelukohtaisella keskiarvolla.

Uutta sarjakautta odotellessa jännäyksen kohde on nyt siinä, mitä tapahtuu pelaajamarkkinoilla.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE