Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

14.8.2024 13:00 ・ Päivitetty: 14.8.2024 13:00

”Perussuomalaiset selvästi pyrkivät horjuttamaan” – Lindtman avaa nyt kantansa kuumiin kysymyksiin Turun tunnin junasta ja JSN-tuen lakkauttamisesta

Johannes Ijäs

Hallituksen edistämä Turun tunnin juna -hanke jäi ilman EU-rahoitusta. Pääministeri Petteri Orpo (kok.) on silti pitänyt tiukasti hankkeesta kiinni.

Johannes Ijäs

Demokraatti

Helsingin ja Turun välisen nopean junayhteyden kehittämisen hankeyhtiö Länsirata oli hakenut vajaan 200 miljoonan euron rahoitusta, joka jäi siis saamatta.

SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman sanoo Demokraatille antamassaan haastattelussa SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokouksen yhteydessä, että hankkeen toteuttaminen ilman EU:sta tulevaa rahaa on tuskin realistista.

– Hallitus epäonnistui EU-vaikuttamisessa, kun se tässä haussa jäi ilman rahaa. Se, että hanke on realistista toteuttaa, kyllä edellyttää EU-tukea. Tässä katseet ovat hallituksessa, jonka tehtävä on vaikuttaa EU-kentillä, että Suomi saa ylipäätänsä osansa niin tämän hankkeen kuin ylipäänsä EU-tuesta hankkeisiin.

Kun Lindtmanilta pyytää tarkennusta, tarkoittaako hän, että Turun tunnin juna pitäisi kuopata, kun EU-rahoitusta ei tule, hän toistaa edelleen, että hankkeen realistinen toteuttaminen edellyttää hänen käsityksensä mukaan EU-tukea.

– Tällä kierroksella hallitus selvästi epäonnistui. On selvää, että tässä tarvitaan muutos, jotta tämän hankkeen toteuttaminen voi olla realistista.

VIIME aikoina politiikassa on puhuttanut myös hallituksen aikomus lopettaa kokonaan tuen maksamisen Julkisen sanan neuvostolle (JSN). Kyse on noin 135 000 euron vuosittaisesta tuesta.

Antti Lindtman sanoo, että kun katsoo koko hallituksen ja ennen kaikkea perussuomalaisten suhtautumista esimerkiksi Yle-keskusteluun, ”valitettavasti näyttää siltä, että esitys JSN-tuen lopettamisesta on osa jatkumoa, jossa perussuomalaiset selvästi pyrkivät horjuttamaan niitä vakiintuneita instituutioita, jotka ovat suomalaisen yhteiskunnan tärkeitä peruspilareita”.

Lindtman painottaa, että itsesääntelyelin on juuri tällaisia lehdistön tärkeitä peruspilareita.

– Todella toivon, että hallitus tekee riihessä ratkaisun, jossa tätä tukea ei lopeteta, mutta kyllähän tässä epäilemättä nyt tulee mieleen, että oliko tässä taas jokin viesti, joka yritetään lähettää. Vähän samankaltaista keskustelua on ollut Ylen ympärillä. Kyllä minä nyt tässä peräänkuulutan pääministeripuolueelta vastuuta siitä, millaisia viestejä hallituksesta pyritään lähettämään, Lindtman toteaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

Demokraatti.fi

Tilaa Demokraatti

Demokraatti on politiikkaan, työelämään ja kulttuuriin erikoistunut aikakauslehti, joka on perustettu Työmies-nimellä vuonna 1895.

Kaikki ei ole sitä miltä näyttää.

Tilaa demokraatti →
2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE
KIRJAUDU