Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Toimituksen kommentit

Perussuomalaisten outo näytelmä – paljastiko tiedote mistä kenkä puristi?

Toimituksen kommentit

Simo Alastalo

Demokraatin politiikan toimittaja.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä järjesti tiedustelulakeihin liittyvän perustuslakimuutoksen alla erikoisen näytelmän. Puolue kertoi vasta keskiviikkona aamulla kannattavansa 5/6-enemmistöä vaativaa perustuslain kiireellistä muutosta, jonka avulla tiedustelulait saadaan päivitettyä jo tällä hallituskaudella.

Simo Alastalo

Demokraatti

Ps:n avulla eduskunta hyväksyi kiireellisen menettelyn klo 14 alkaneessa täysistunnossa äänin 178-13.

Kun puolue tiedotti aamulla harkintansa tuloksesta, tiedote sisälsi erikoisen lauseen, josta voi lukea mistä kenkä puolueessa puristi.

”Tulevia tiedustelulakeja säädettäessä on varmistettava, ettei niitä voida käyttää väärin esimerkiksi laillisen poliittisen toiminnan seurantaan”, perussuomalaiset totesi tiedotteessaan.

Siis laillista poliittista toimintaa.

Historiasta tunnetaan poliittisten puolueiden seurantaa, jota on toteuttanut alkujaan muun muassa hyvin poliittinen suojelupoliisin edeltäjä valpo. Neuvostoliiton hajottua laillisen puoluetoiminnan kyttäämistä ei ole Suomessa tarvinnut juuri pelätä edes laitavasemmistossa.

Ps:n osalta tilanne voi olla toinen. Hovioikeus vahvisti juuri käräjäoikeuden päätöksen kieltää kansallissosialistinen Suomen vastarintaliike. Kyseessä on sama järjestö, jonka jäseniä on nähty ps:n liepeillä muun muassa yhteiskuvassa kansanedustaja Olli Immosen kanssa Eugen Schaumanin haudalla.

Puolueen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari on puolestaan lähettänyt julkiset terveiset vastarintaliikettä avoimesti tukevalle Panu Huuhtaselle. Lisäksi vastarintaliikkeen jäsenet ovat osallistuneet toistuvasti ps:n jäsenten kanssa samoihin mielenosoituksiin, esimerkkinä itsenäisyyspäivänä järjestettävä 612-soihtukulkue.

Kun perussuomalaisten laillisen poliittisen toiminnan liepeillä pyörii porukkaa, joiden järjestö pitää agendansa vuoksi erikseen oikeudessa kieltää, herää kysymys viivyttikö ps kantansa kertomista sen takia, että se oli muita enemmän huolissaan laajentuvien tiedusteluvaltuuksien vaikutuksesta toimintaansa?

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE