Nyheter

Petri Roininen ansluter sig till Centern

Topi Lappalainen
Korjausliike hade ett valförbund med KD och Centern i Helsingfors. Partiets sista ordförande ansluter sig till Centern nu när Korjausliike läggs ner.

I och med att Korjausliike, fd Blå framtid, läggs ner, blir de kvarvarande partiaktiva utan ett politiskt hem.

ABL

 

 

Partiets sista ordförande Petri Roininen har meddelat att han har redan hittat hem, nämligen till Centern i Helsingfors. Korjausliike hade ett valförbund med Kristdemokraterna och Centern i Helsingfors valkrets och var den svagaste parten med 747 röster, dvs. 0,2 procent. Av dessa fick Roininen 623 röster.

I valrörelsen stod Roininen, som är verkställande direktör för Investors House, för en klar högervridning i den ekonomiska politiken.

I Centern får Roininen vara med i två arbetsgrupper, både den som sysslar med ekonomisk politik och reformgruppen. Han har också blivit tillfrågad av Centern att kandidera i Europaparlamentsvalet 2024.

I de minsta partiernas valdebatt inför riksdagsvalet betonade Roininen i egenskap av partiordförande för Korjausliike att välfärdsstaten har gått för långt och den bör ersättas med en familjecentrerad stat. Han nämnde också att han står för konservativa familjevärderingar.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE